Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Brânza de Horezu, medaliată cu bronz la World Cheese Awards

Brânza Horezu, produsul montan care a primit medalia de bronz la World Cheese Awards, organizat în acest an la Oviedo, Spania, este o brânză tare, produsă din lapte de oaie pasteurizat adus de la ferme din mărginimea Sibiului. 

Alina Iancu, co-fondator Revino Cheese & Wine, povestește despre experiența de la International Cheese Festival și despre Brânza Horezu, unde a primit medalia de bronz la World Cheese Awards. „Există multe avantaje nutritive ale laptelui de oaie, avantaje pe care le regăsim și în brânză. Dacă nu ați facut-o până acum, trebuie să va convingeți și puteți începe cu brânza de Horezu, produsă în localitatea Horezu, județul Vâlcea, localitate cunoscută pentru obiectele din ceramică.

În fabrica din Horezu, s-a procesat lapte încă din perioada comunistă, însă, în 2006, a fost modernizată. Fabrica actuală este complet automatizată pentru producerea de brânză fermentată de pastă presată și poate procesa 12.000 litri de lapte.

Brânza de Horezu este o brânză tare, produsă din lapte de oaie pasteurizat adus de la ferme din mărginimea Sibiului, din comunele Vurpăr, Dealul Cetății și Șeica, de la oi crescute liber în Podișul Hartibaciului, în Depresiunea Transilvaniei. Brânza stă la maturat între două și 12 luni și are pe coajă detalii care seamănă cu un spic de grâu.

Acest produs este asemănător cu brânză Manchego ce se produce în Spania, în Castilla la Mancha”.

Din 2015, producătorul a început să participe la concursuri internaționale. La International Cheese Awards, a obținut în 2015 Highly Commended, în 2017, medalia de bronz, iar în 2018 medalia de argint. În 2018, a câștigat medalia de bronz la World Cheese Awards, în Bergen, Norvegia.

Produsele se vând în marile magazine din România sub brandul Brânză de Horezu, dar și la export în Spania, Croaţia, Germania, Franța și Letonia sub brandul Tierra de Vâlcea (Pământ Vâlcean) sau Queso Monasterio de Horesu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Electric Castle, la Brașov: Un festival de muzică electronică va fi organizat pe fosta platformă industrială Rulmentul

Articolul următor

Ariston România și Crucea Roșie Română au facilitat accesul la apă caldă pentru 240.199 de beneficiari în cele patru ediții ale campaniei Comfort Challenge

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share