Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fabrica Micro Simex, demolată pentru Lidl

Grupul de mobilier Simex a început demolarea fostei sale unități de producție Micro pentru a elibera terenul pentru primul supermarket Lidl din Șimleu Silvaniei

Toți muncitorii din această unitate au fost relocați în celelalte fabrici ale Simex din localitățile Cehei și Nușfalău, potrivit Sălajul Liber. Simex a declanșat acțiunea de demolare a clădirilor de lângă sensul giratoriu de la intrarea dinspre Zalău în scopul ca terenul să fie predat liber de sarcini către operatorul de retail.

Dumitru Blaga, directorul general al Simex, a precizat că are un antecontract cu Lidl din 2020 pentru vânzarea activului, iar magazinul va fi gata până la finele anului viitor. „A fost o decizie luată cu greu, cu încărcătură emoțională și analizată din mai multe puncte de vedere, printre care cel mai important era și funcționarea unei fabrici în apropierea caselor de locuit, care au făcut reclamații în perioada de funcționare”.

În Șimleu există două supermarketuri de rețea: Penny și Unicarm. Conducerea grupului menționa inițial că vânzarea era necesară și pentru reducerea costurilor, dar și că tranzacția va ajuta Simex să scape de datorii către bancă și să poată plăti salariile angajaților actuali.

„Am cumpărat în 2003 această secție, pe când era în paragină (falimentul Simob) și fără activitate, fiind construită din 1954″. Lidl, parte a grupului Schwarz, este prezent în 32 de țări și operează 11.200 de magazine, cu 310.000 de angajați, dintre care 8.000 în România, unde are 280 de unități și cinci centre logistice.

Total
16
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cei mai buni furnizori de evenimente private din Cluj

Articolul următor

Nord Conforest, la final cu proiectul “Ghibu”

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
16
Share