Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Taparo își deschide fabrică în hala Confstar

Producătorul de mobilier, mai nou și de echipamente sanitare, își extinde activitatea la Baia Mare | Foto: Taparo

Producătorul de mobilier Taparo va da în funcțiune în această lună o unitate în Baia Mare, la fosta fabrică de confecții.

Taparo, a cărei principală fabrică este în satul Borcut, aparținător de orașul Târgu-Lăpuș, își deschide o nouă unitate, conform 2M News. Aceasta este localizată în fosta fabrică de confecții Confstar (controlată de Elena Carmen Nicolaescu, fiica fostei directoare a fabricii din perioada privatizării), într-un spațiu închiriat.

Unitatea din Baia Mare, creată de Taparo printr-o investiție de 1 milion de lei, își va începe activitatea cu 100 de angajați, iar în 2022 conducerea firmei vizează o majorare a numărului lor până la peste 200, a precizat Mihai Filip, CEO al Taparo. Societatea va produce la Baia Mare confecții și mobilier tapițat.

În 2020, Taparo a fost al patrulea mare producător de mobilă din județul Maramureș (după Aramis, Aviva și Italsofa, toate din Baia Mare), cu afaceri de 225 de milioane de lei. Anul trecut, firmele din grupul s-au axat mai mult pe producția de măști de protecție și alte materiale sanitare de protecție, în contextul crizei declanșate de pandemie.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Dezbaterea planurilor de dezvoltări imobiliare sau industriale din Timișoara se va face în ședințe publice

Articolul următor

Cum trebuie declarate veniturile din criptomonede?

Citește și:
Antrepriza Construcții și Instalații (ACI) și producătorul Holcim România au dezvăluit felul în care a luat ființă noul pod din Cluj-Napoca.
Citeste mai mult

Cum s-a născut primul pod alb din Cluj

Tehnologia noului podului care va uni cartierele Grigorescu și Mănăștur a fost explicată de producător și de constructorul…
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share