Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Spitalul Pelican Oradea a fost iluminat în culoarea mov de Ziua Prematurității

Ziua Prematurității a fost marcată miercuri, 17 noiembrie 2021, ora 18.00, prin iluminarea clădirii spitalului în culoarea mov, simbolul celor mai curajoși bebelusi. Care s-au născut prematur.

Un copil prematur este un copil care se naște înainte de a împlini 37 de săptămâni de gestație. Cu cât vârsta de gestație este mai mică, cu atât riscurile de a avea complicații după naștere sunt mai mari. Prematurii sub 32 de săptămâni de gestație, care cântăresc mai puțin de 1.000 de grame, sunt cei mai expusi pericolului imbolnavirilor dupa nastere.

Potrivit reprezentanților spitalului, cel mai mic prematur pe care echipa de medici și asistente a Spitalului Pelican l-a îngrijit a avut 900 de grame la naștere și 29 de săptămâni de gestație, iar acum are căteva luni și este dezvoltat normal.

La Spitalul Pelican există posibilitatea de a trata orice fel de complicații ale prematurității, atât din punct de vedere al dotărilor cu aparatură modernă, cât și în ceea ce privește personalul, acesta fiind unul calificat pentru ingrijirea bebelusilor nascuti prematur.

„La Maternitatea Pelican s-au născut peste 5.000 de copii de la înființarea acesteia, iar aproximativ 400 dintre aceștia au fost prematuri în a căror luptă pentru supraviețuire ne-am implicat și noi, personalul medical din secția de neonatologie cu toată puterea noastră de muncă, empatia și admirația pentru acești mici luptători. Pe ei și familiile lor îi susținem în data de 17 noiembrie de Ziua Mondială a copiilor născuti prematur. Vom ilumina întregul Spital Pelican în culoarea mov, simbolul acestor învingători”, a declarat dr Rusu Camelia, medic primar, șef secție Neonatologie Spitalul Pelican.

Dr Antal Liana, medic primar, conf.univ. șef secție Obstetrică-Ginecologie, a precizat că „Prematuritatea este una dintre complicațiile sarcinii a cărei incidență rămâne constantă, în jur de 10-11 la sută, de-a lungul anilor, în ciuda progreselor realizate în medicină. În Maternitatea Pelican conduita întregului colectiv este una de prevenție referitor la nașterea prematură. Consultul preconcepțional încearcă să depisteze eventuali factori de risc, controalele periodice de monitorizare a sarcinii urmăresc identificarea factorilor de risc ce apar în evoluția sarcinii și a semnelor precoce de naștere prematură”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Idea pitching pentru startup-uri tehnice la Oradea

Articolul următor

Ministrul de Externe: Construcția căii ferate dintre Constanța și Gdansk are și o componentă legată de mobilitatea militară

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share