Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ministrul de Externe: Construcția căii ferate dintre Constanța și Gdansk are și o componentă legată de mobilitatea militară

La reuniunea Consiliului de Afaceri Externe ce s-a desfășurat luni la Bruxelles s-a discutat, pe lângă problemele provocate la granița dintre Polonia și Belarus, și despre construcția căii ferate dintre Constanța și Gdansk, a anunțat ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

Pe lângă un interes economic, aceasta are și o componentă legată de mobilitatea militară pe frontul estic al NATO”, a anunțat ministrul în cadrul unei emisiuni la Digi24.

Despre acest proiect s-a vorbit prima dată în octombrie 2020.

„Vom începe derularea unui nou proiect pentru România, împreună cu Polonia, pentru construirea unei autostrăzi și a unei căi ferate, care să lege Constanța, de la Marea Neagră, cu Gdansk, de la Marea Baltică. Acest proiect de infrastructură va reprezenta un beneficiu uriaș pentru economiile României și Poloniei, dar și pentru economiile din regiune, ani buni de acum încolo. (…) România, împreună cu Polonia, reprezintă aliați esențiali în apărarea Flancului Estic al Europei împotriva agresiunii Rusiei”, a declarat atunci ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman.

Proiectul presupune conexiuni între elemente de infrastructură deja existente, completate acolo unde este nevoie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Spitalul Pelican Oradea a fost iluminat în culoarea mov de Ziua Prematurității

Articolul următor

Reabilitarea sediului istoric al Academiei Române: investiții de 188 de milioane de lei

Citește și:
Citeste mai mult

Ce este Business Intelligence?

Business Intelligence (BI) este procesul prin care o organizație folosește strategii și tehnologii pentru a transforma datele în…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share