Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BT intermediază emisiunea de titluri de stat Fidelis

Ca urmare a interesului ridicat din partea investitorilor instituționali față de emisiunea de obligațiuni din aprilie, Banca Transilvania (BT) Cluj a suplimentat-o, crescând astfel vizibilitatea grupului pe plan internațional.

Societățile BT Capital Partners și Banca Transilvania au fost desemnate pentru subscrierea de către populație a titlurilor de stat ofertei publice pentru vânzarea de titluri de stat Fidelis la Bursa de Valori București (BVB).

La emisiunea din perioada 18 noiembrie – 10 decembrie, persoanele fizice rezidente și nerezidente, cu vârsta peste 18 ani, pot subscrie titluri de stat prin intermediul mai multor bănci, printre care se mai numără BCR și BRD.

Titlurile de stat în lei au scadențe de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale de 4% și de 4,60%, iar cele în euro, scadență de 5 ani și dobândă anuală de 1,80%. Valoarea nominală a unui titlu este de 100 de lei pentru emisiunea în moneda națională și 100 de euro în cea europeană. Pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

„Titlurile de stat sunt unele dintre instrumente financiare cu cel mai redus nivel al riscului, iar după listare, investitorii au posibilitatea oricând să își gestioneze activ portofoliile, prin achiziții suplimentare sau prin vânzare” – Radu Hanga, președinte BVB

“Titlurile de stat dedicate populației, atât în lei cât și în euro, vor continua sã capteze interesul românilor care cautã investiții profitabile garantate de statul român. Acestea continuã sã fie piloni importanți pentru promovarea emisiunilor derulate prin mecanismul BVB” – Dan Vîlceanu, ministrul finanțelor.

Titlurile de stat destinate populației sunt remunerate cu dobânzi anuale peste nivelul titlurilor de stat de pe piața secundară interbancară. Deținătorii de titluri de stat Tezaur sau Fidelis ajunse la maturitate pot reinvesti disponibilitățile neridicate la scadență prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni. Prin intermediul precedentelor cinci oferte, Ministerul Finanțelor a atras de la populație 1,6 miliarde euro.

„2021 are perspectivele de a fi cel mai bun an din istoria BVB din prisma numărului de runde de finanțare derulate. Ne așteptam la 20 de runde de finanțare, până în prezent am ajuns la 55 de emisiuni de acțiuni și obligațiuni, iar sumele atrase cumulează 1,5 miliarde euro. Vedem și noi investitori venind pe piața de capital, numărul acestora urcând cu 8.800, la 74.500. Aceste cifre dovedesc că piața de capital este o soluție viabilă pentru finanțarea economiei” – Adrian Tănase, directorul general BVB

Alocarea titlurilor subscrise în cadrul ofertei se va efectua la 10 decembrie. Numărul final de titluri oferite va fi stabilit de emitent cu consultarea sindicatului de intermediere. Ordinele aferente subscrierilor alocate investitorilor pe baza subscrierilor validate de membrii sindicatului de intermediere și participanții eligibili vor fi înregistrate în sistemul de tranzacționare al BVB dedicat ofertelor publice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Technosam SRL, 24 ani de inginerie de calitate superioară

Articolul următor

Maramureșul alocă 300.000 de euro pentru planul de amenajare a teritoriului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share