Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

DAW Bența: grijă față de mediu și inovație. Fabrică de producție cărămizi decorative aparente – Meldorfer

Prezența activă într-o piață dinamică cum este cea a materialelor de construcții presupune adaptarea continuă și capacitatea de a reacționa la oportunități și tendințe.

Păstrându-și misiunea de a face oamenii să se simtă în siguranță și confortabil când produsele Caparol le decorează casele, compania DAW Bența are ca proiect important pentru acest an construcția unei fabrici de cărămizi aparente – plate Meldorfer, astfel încât să fie mai aproape de tendințele cererii de finisaje pe piețele unde activează.

Cărămizile decorative aparente – Meldorfer reprezintă un material de finisaj unicat, de înaltă calitate, utilizat atât la interior pentru acoperiri de accent și placări a pereților, cât și la exterior pentru finisarea fațadelor termoizolate sau a diverselor suprafețe minerale și organice.

Produsul oferă rezistență ridicată în timp fără a fi necesare renovări, iar caracterul mineral îl recomandă pentru aplicări pe clădiri cu regim de înălțime ridicat.

Culorile și textura cărămizilor aparente pot fi personalizate în vederea imitației fidele a cărămizilor vechi. Astfel, clădirile vechi, istorice își pot redobândi aspectul original, neschimbat.

Proiectul a demarat în primăvara acestui an, iar construcția propriu-zisă, utilitățile și instalarea utilajelor va dura aproximativ un an. Investiția se realizează pe o platformă industrială cu o suprafață de 24.160 mp, aflată în Sâncraiu de Mureș, județul Mureș.

“În felul acesta vom genera peste 100 de locuri noi de muncă, vom veni în întâmpinarea cererii de finisaje de nișă și ne vom consolida poziția în piață prin oferirea unor materiale de construcții unice. Vom beneficia în acest demers de experiența vastă de care dispun partenerii de la DAW SE pentru instruirea salariaților și pentru aplicarea celor mai noi soluții tehnologice”, susține Remus Aurel Bența, directorul general al companiei DAW Bența.

Compania plănuiește să facă export spre Bulgaria, Germania, Suedia, Norvegia, Marea Britanie.
Valoarea investiției este de 17.482.345 lei (3.621.183 euro).

(Publicat în ediția print TB 105)

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ZF - centru de inovație germană la Timișoara

Articolul următor

„Noerr’s Annual Tax & Finance Conference”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share