Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ZF – centru de inovație germană la Timișoara

ZF präsentiert auf der IAA Mobility 2021 in München seine Neuheiten als übergreifender Systemanbieter für eine nachhaltige Mobilität und setzt Akzente bei E-Mobilität und leistungsstarken Zentralrechnern. // At IAA Mobility in Munich, ZF, as a comprehensive system provider for sustainable mobility, presents its innovations – setting the tone for e-mobility and powerful central computers.

Prezent în România încă din 2008, grupul automotive german ZF este lider în mobilitate sustenabilă: de la producție și lanțul de aprovizionare, prin oferte de produse și soluții, la oferte de mobilitate pentru angajați. Zilele acestea, ZF apasă puternic pedala inovației cu premiere tehnologice la IAA Munchen, respectiv prin dezvoltarea hub-ului ZF de software de la Timișoara.

Premiere europene și mondiale la IAA Munchen

Ca furnizor complex de sisteme pentru mobilitatea sustenabilă, ZF dă tonul mobilității electrice și computerelor centrale puternice – domenii în care, la IAA Munchen (7-21 Septembrie 2021), a prezentat o premieră europeană și una mondială.

În premieră mondială, ZF a prezentat kit-ul modular eDrive, care oferă îmbunătățiri semnificative ale densității de putere, greutății și eficienței. Transmisiile optimizate, precum și conceptele de răcire și lubrifiere extrem de eficiente reduc pierderile mecanice cu până la 70%. Pentru a realiza acest lucru, ZF se bazează pe propria expertiză în domeniul transmisiilor. În plus, inovațiile brevetate în electronica de putere sunt incluse în sistemul modular. Beneficiile kit-ului modular eDrive sunt absolut clare: reduce cu până la 50% timpul de dezvoltare pentru noile e-drive-uri, face posibile configurații de la 75 la 400 kW putere și de la 350 la 540 Nm de cuplu.

În premieră europeană, ZF a lansat cel mai flexibil și puternic supercomputer pentru industria automotive (ZF ProAI), care oferă vehiculelor automate și autonome întreaga putere de calcul de care au nevoie. ZF ProAI este disponibil în nivele de performanță scalabile de la 20 până la 1000 TeraOPS. Comparativ cu versiunea anterioară, performanța a crescut cu până la 66%, în timp ce consumul de energie a fost redus cu până la 70%, astfel rezultând o eficiență energetică remarcabilă de doar 3 TeraOPS pe watt. Toate variantele ZF ProAI au fost implementate pe o platformă uniformă de doar 24x14x5 cm, care ocupă mai puțin volum decât un iPad. ZF ProAI este potrivit pentru orice tip de vehicul și pentru toate nivelurile de conducere automată și autonomă: de la Nivelul 2, până la Nivelul 5.

Hub-ul ZF de software

În paralel cu lansarea de soluții automotive inovative, ZF intensifică pregătirile pentru extinderea ZF Tech Center România de la Timișoara într-un hub major de software ZF.

În septembrie 2021 ZF avea 165 de ingineri la Timișoara, respectiv 5.000 de angajați în România. Planurile ambițioase de dezvoltare prevăd extinderea, în doar trei ani, a competențelor hub-ului ZF de inginerie, de la sisteme de direcție și frânare către mobilitatea electrică și soluțiile software.

„ZF Tech Center România din Timișoara, va deveni un hub major în rețeaua globală de cercetare și dezvoltare a ZF”, spune Dr. Dirk Walliser, vicepreședinte senior pentru cercetare și dezvoltare corporativă, inovare și tehnologie. „Vrem să creăm o locație de cercetare și dezvoltare care să permită dezvoltarea de sisteme complete. Echipa extinsă va lucra la soluții software și hardware pentru vehiculele acționate electric. Consolidăm în continuare acest domeniu, datorită creșterii dinamice a cererii pentru soluțiile de transmisie, electrificate și a sistemelor de funcțiuni ale vehiculelor inteligente.”

„Extinderea ZF Tech Center din Timișoara evidențiază importanța crescândă a regiunii în cadrul ZF și se bazează pe forța de muncă de înaltă calificare, existentă”, a mai precizat Dr. Sever Scridon, Director al ZF Tech Center din Timișoara. „Cu acest proiect, ZF oferă oportunități excelente de carieră, asigurând acces la nivel mondial spre proiectele care modelează transformarea mobilității globale. Vom fi bucuroși să întâmpinăm noi colegi și să le oferim un mediu de lucru notabil, cu laboratoare de ultimă generație, într-o locație atractivă.”

„Next Generation Mobility. NOW.”

Toate joburile în tehnologie ale ZF, care vor contribui la dezvoltarea viitorului mobilității, sunt listate la jobs.zf.com

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Brașovul, în căutare de terenuri pentru relocarea industriei locale. Primarul Coliban descrie provocările

Articolul următor

DAW Bența: grijă față de mediu și inovație. Fabrică de producție cărămizi decorative aparente - Meldorfer

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share