Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fabrica Techtex, suprasolicitată în pandemie

La fabrica din Cicârlău se lucrează în această perioadă “la foc automat” | Foto: Călin Bota

Cererea de echipamente de protecție și de materiale textile la unitatea de producție Techtex, din județul Maramureș, este foarte mare în această perioadă de pandemie. 

O delegație a Parlamentului României a efectuat o vizită de lucru la fabrica din comuna Cicârlău, o investiție românească, în care se produc textile medicale. Techtex face parte din Taparo, grup cu 1.800 de angajați. Unitatea de la Cicârlău, unde lucrează 300 de oameni, a fost ridicată cu o investiție de 30 de milioane de euro și are cea mai mare capacitate de producție de măști și echipamente de protecție din Sud-Estul Europei.

Producția merge în țară și la export, cererea de materiale textile medicale și de echipamente de protecție fiind extrem de mare în această perioadă de pandemie. Din delegație au făcut parte deputații Călin Bota și Florin Alexe, care au avut întrevederi cu președintele grupului Taparo, Ioan Filip, și cu directorul de producție de la Techtex, Adrian Belbe.

Investiția de la Cicârlău a beneficiat și de ajutor de stat din partea guvernului. Grupul Taparo s-a reprofilat în pandemie pe echipamente de protecție pentru medici, avizate de autorități. 4Brands și Techtex, ambele din grup, au început producția de măști, capeline, halate și botoși.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Două companii de la bursa autohtonă, pe urmele Băncii Transilvania și TeraPlast

Articolul următor

Târgul de Crăciun din Cluj va găzdui cel mult 2.000 de persoane

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share