Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Libris marchează trei decenii printr-un târg online

LibFest, târg online de carte și experiențe culturale organizat de Libris își va deschide porțile în 24 noiembrie, cu 150 lansări și dialoguri culturale.

La cele 115 standuri virtuale se vor așeza 1 milion de cărți, apariții noi sau cu autograf, volume bestseller. Iubitorii de carte vor intra în dialog cu Mircea Cărtărescu, Constantin Dulcan, Ioan Aurel Pop, Gabriel Liiceanu, Tatiana Țîbuleac, Doina Ruști, Petronela Rotar, Cristina Andone, Ioana Chicet-Macoveiciuc, Gaspar Gyorgy, Guzel Iahina, Suleika Jaouad, Sofi Oksanen, Kate Rose, Ohara Donovetsky, Rachel Hawkins.

Ediția din această toamnă marchează, în cele patru zile-maraton de experiențe culturale, 30 de ani de la înființarea Libris, prin dezbateri și dialoguri despre raportarea românilor la carte în această perioadă. 8.500 titluri pentru copii și multe altele se vor număra printre atracțiile târgului din perioada 24-27 noiembrie.

Fiecare zi va debuta dis de dimineață și va aduce 12 ore de evenimente și lansări de carte, oferte speciale și reduceri de până la 80%. Târgul propune teme noi de discuție, alături de specialiști, legate de creativitate, sănătatea mentală și fizică sau importanța cărților în educație ori literatura pentru adolescenți.

“Interesul cititorilor LibFest pentru aceste experiențe și dialoguri construite în jurul cărții a fost peste așteptările noastre la prima ediție, prin urmare, de data aceasta ne-am dorit să mergem și mai în profunzime, să lansăm noi teme de dezbatere, cu atât mai mult cu cât 2021 este un an important pentru Libris, un an în care aniversăm 30 de ani de când “respirăm” cărți” – Laura Țeposu, CEO Libris

Gabor Mate, Guzel Iahina, Yuval Noah Harari, Dumitru Constantin Dulcan, Ioan Aurel Pop, Gabriel Liiceanu, Radu Paraschivescu, Tatiana Țîbuleac, Sofi Oksanen, Gytha Lodge, Kate Rose, Ohara Donovetsky, Rachel Hawkins, Niculina Gheorghiță, Petronela Rotar, Ioana Chicet-Macoveiciuc, Gaspar Gyorgy, Georgeta Filitti, Etgar Keret sunt alte nume despre ale căror cărți se va discuta la LibFest.

Pentru a fi cât mai aproape de atmosfera unui târg de carte autentic, LibFest a pregătit 5.500 de volume ce vor fi livrate cu autograful autorului. Printre acestea se numără Gabriel Liiceanu, Mircea Cărtărescu, Radu Oltean, Radu Paraschivescu, Dumitru Constantin Dulcan, Gaspar Gyorgy, Petronela Rotar, Niculina Gheorghiță, Mirela Retegan, Dorel Vișan

Evenimentul se va încheia cu un dialog despre cei 30 de ani ai Libris și cele două generații de librari, timp în care 1,6 milioane de clienți au trecut pragul librăriei, online și offline. Despre provocările acestor ani despre ce urmează vor discuta Andreea Esca, Ana și Virgil Oniță – cofondatori ai Libris, Laura Țeposu – CEO Libris, Rodica Totoianu – director comercial și Augusta Oniță – director achiziții, oamenii cu care a început întreaga poveste.

La prima ediție a LibFest, din martie, 240.000 de români au trecut pragul virtual al târgului. Aceștia au achiziționat 60.000 de volume, iar din topul celor mai vânduți autori au făcut parte trei scriitori români: Ioana Chicet-Macoveiciuc, Petronela Rotar și Constantin Dulcan. Afacere românească, Libris a intrat pe piața de carte în 1991, cu Librăria Șt. O. Iosif din Brașov.

În 2009, apare Libris.ro care a devenit nume de referință pe segmentul de librării, livrând comenzi către 1,6 milioane de clienți din lume. În acești ani, Libris și-a asumat activ un rol de suporter al lecturii și a derulat campanii numeroase. Din 2019, a demarat proiectul CarteTeca, prin care își propune ca în cinci ani să ajungă în 350 de unități de învățământ, cu donații de volume actuale, care să-i atragă pe copii și adolescenți către lectură.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
De exemplu, lipsa combaterii din cultura de floarea-soarelui a buruienilor precum  ambrozia, cânepa, știrul sălbatic, spanacul sălbatic, poate duce la pierderi de producție de 20-70%.

Corteva a raportat rezultatele pentru trimestrul III

Articolul următor

E.ON va investi 27 miliarde de euro în tranziția energetică până în 2026 în Europa

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share