Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pehart Grup vrea parc fotovoltaic, producție de hidrogen și centrală în cogenerare

Producătorul de hârtie tissue are platforme de fabricație la Petrești-Sebeș și Dej | Foto: Pehart Grup

Fabricantul de produse de hârtie pentru uz casnic și industrial realizează un studiu de prefezabilitate pentru instalarea unui parc fotovoltaic și producția de hidrogen verde prin electroliză.

Compania își propune să creeze facilități pentru stocarea hidrogenului verde produs și utilizarea sa pe post de combustibil într-o centrală de cogenerare în amestec cu gazul natural. Aceasta face un studiu de prefezabilitate pentru analizarea implementării tehnologiilor energetice bazate pe hidrogen. Producătorul de hârtie a semnat un contract ICSI Energy Râmnicu Vâlcea, institut specializat în implementarea și dezvoltarea în România a tehnologiilor bazate pe hidrogen.

Pehart Grup își propune un parc fotovoltatic pentru producția de energie verde; un electrolizor care să utilizeze energia produsă de parcul fotovoltaic pentru producția de hidrogen verde; stocarea hidrogenului fabricat; amestecarea hidrogenului cu gazul natural și utilizarea sa într-o centrală în cogenerare, care va include și soluții de captare a emisiilor de carbon.

„Suntem convinși că tehnologiile energetice bazate pe hidrogen reprezintă viitorul și nu doar în industrie, ci pentru toată lumea. Chiar dacă acum producerea hidrogenului verde nu este folosită pe scară largă în România, se poate dezvolta în următorii ani. Este un trend important în Europa, pe care ne dorim să-l urmăm”, a declarat directorul general al Pehart Grup, Gabriel Stanciu.

Pehart produce anual 100.000 tone de hârtie tissue în fabricile de la Petrești-Sebeș (județul Alba) și Dej (Cluj), cu o capacitate de procesare a produselor finite de 75.000 tone. 70% din întreaga cantitate de produse de uz casnic și industrial este vândută în România. Compania deține brandurile Pufina, Alint și Altessa, dar produce și role de hârtie mari, pentru clienții industriali și consumul propriu.

Aceasta este controlată de Abris Capital Partners, fond de private equity, care se concentrează pe oportunități din Europa Centrală, cu un capital de investiții de 1,3 miliarde de euro. Marja de investiție Abris pentru o tranzacție se situează între 30 și 75 milioane de euro. Abris operează în echipe regionale în Varșovia și București.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

UBB a activat un centru de învățare modern la Reșița

Articolul următor

Compania de Apă Someș reabilitează Clujul cu 20 de milioane de euro

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share