Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Compania de Apă Someș reabilitează Clujul cu 20 de milioane de euro

Stația de epurare din oraș poate să proceseze zilnic 111.000 mc de apă menajeră | Foto: CAS

Licitația privind achiziționarea lucrărilor de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare din Cluj-Napoca a fost inclusă în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Lucrările din cadrul noului proiect european derulat de Compania de Apă Someș (CAS) sunt structurate separat, pe cele două componente. La sistemul de alimentare cu apă ele vizează înlocuirea actualelor rețele pe 20 km. Noile conducte vor fi realizate din fontă ductilă, material extrem de solid, similar oțelului, cu o durată de viață estimată de 100 de ani.

Vor fi înlocuite conductele de branșament învechite, vor fi reabilitate căminele de vane și de branșament, vor fi montați hidranți subterani. Contractul de execuție prevede refacerea suprafețelor afectate de lucrări și aducerea lor la starea inițială.

Pentru rețeaua de transport al apei uzate, contractul prevede înlocuirea conductelor de canalizare din municipiu, pe 3,5 km. Vor fi reabilitate și canalele colectoare aferente canalizării, pe 21,5 km. La Cluj-Napoca vor mai fi modernizate căminele de vizitare și cele de racord. Suprafețele afectate de lucrări vor fi refăcute.

Valoarea totală estimată a acestui contract este de 99,4 milioane de lei, banii nerambursabili fiind asigurați prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, în cadrul proiectului de 355 de milioane de euro câștigat de Consiliul Județean Cluj și CAS.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Pehart Grup vrea parc fotovoltaic, producție de hidrogen și centrală în cogenerare

Articolul următor

Angela Mihaela Iova, femeia cu gater

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share