Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Hotelul Black Tulip revine la vechiul nume

Numele “de botez” al unității turistice a revenit pe frontispiciul clădirii din Dej | Foto: Black Tulip

Unitatea turistică din Dej preluată de lanțul SunGarden a trecut la numele inițial, la doar cinci ani de la rebrandingul de după cumpărarea sa de la Ioan Tecar, cu integrarea în rețeaua lui Nicolae Căpușan.

“Dragi prieteni, după cinci ani și jumătate revenim la numele și standardul care ne-a consacrat: Black Tulip Hotel. Au fost cinci ani frumoși, dar suntem convinși că următorii vor fi și mai frumoși. De azi înainte nu veți mai fi nevoiți să adăugați “fostul” Black Tulip când vă referiți la noi. Din păcate, condițiile actuale nu ne permit să celebrăm acest moment așa cum ne-am dori”, au precizat reprezentanții unității.

Tecar a investit 4 milioane €, din fonduri proprii, pentru concretizarea celui mai important hotel din Dej (4 stele), cu 53 de camere, pe 6.000 mp, motivând că nu dispunea de săli de conferință adecvate pentru organizarea de întâlniri de anvergură. Unitatea are restaurant de 100 de locuri, sală de evenimente de 450 de locuri, sală de conferințe, salon privat de 50 de locuri.

Black Tulip a fost preluat de SunGarden cu tot personalul, Tecar motivând tranzacția prin lipsa lui de experiență în domeniu și oferta de nerefuzat. Hotelul a devenit în 2016 SunGarden Therme, alăturându-se unităților SunGarden Golf & Spa Resort (comuna Baciu), SunGarden Salin (municipiul Turda). Numărul actual de camere este de 41. Strategia de investiții includea un centru de spa și o piscină exterioară.

În vară, Căpușan a cumpărat de la Societatea de Investiții Financiare Banat Crișana (SIF 1), cu 1,1 milioane €, Hotelul Rusca (3*) din Hunedoara. Bugetul alocat renovării era de 2 milioane €, pe trei ani, planul fiind amenajarea unei terase şi a unei piscine pe acoperişul clădirii. El deţine şi Hotelul Decebal, din Băile Herculane, achiziționat de la ANAF cu 1 milion € și cu planuri de investiții de 5 milioane €.

Înainte de debutul pandemiei, el anunța o investiție în 40 de noi camere, săli de restaurant și de conferință și un teren de golf de dimensiuni mari la Baciu, investiția totală urmând să ajungă astfel la 15 milioane €. SunGarden Resort a intrat în topul celor mai apreciate săli de evenimente din Cluj pe 2021, realizat de agenția HoHa, la concurență cu Wonderland, Clujana Festa și Hotelul Grand Italia.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Conferință internațională pe tema cânepii, o plantă cu utilizări multiple

Articolul următor

30 de noi autobuze electrice, așteptate la Zalău

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share