Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

30 de noi autobuze electrice, așteptate la Zalău

Operatorul local de transport vrea să ajungă la o flotă majoritar nepoluantă | Foto: Transurbis

Un proiect de 20 de milioane de euro care vizează transportul în comun din municipiul sălăjean va fi depus pe noul exercițiu financiar european 2021-2027. 

Administrația zălăuană pregătește proiectul pentru modernizarea întregii autobaze de pe str. Fabricii (reabilitare de clădiri, sediu de birouri, atelier auto, spălătorie, stație ITP, vestiare), dar și achiziționarea a 30 de noi autobuze electrice, potrivit Monitorul de Sălaj.

Municipalitatea poartă discuții cu conducerea Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest pentru a spori șansele de accesare a fondurilor europene, fiind programată o întâlnire la Zalău cu directorul acesteia, Marcel Boloș, fost ministru al fondurilor europene, a precizat șeful Transurbis, Alin Oros.

Managerul local a coordonat și proiectul de mobilitate urbană de 15 milioane de euro, din fonduri europene, prin care s-au achiziționat 20 de autobuze electrice, stații de încărcare, sistem e-ticketing, 10 automate de încărcare a cardurilor, stații de autobuz, panouri de informare a călătorilor, sistem de supraveghere cu camere video.

Proiectul este realizat în proporție de 70%, cu finalizarea programată în ianuarie. Acum se lucrează la instalarea automatelor, se montează panourile de informare și sistemul de supraveghere. Societatea de transport public deține o flotă de 65 de autobuze cu care operează pe 47 de linii de transport, 20 dintre aceste vehicule fiind electrice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Hotelul Black Tulip revine la vechiul nume

Articolul următor

Timișoara, Brașov și Cluj-Napoca, cele mai mari salarii în eCommerce, după București

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share