Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investiție de 60 de milioane de euro. Ikea a demarat șantierul la viitorul complex comercial de la Timișoara

Timișoara va fi primul oraș din afara Bucureștiului care va avea un magazin sub sigla suedezilor de la Ikea, în România. Mai exact, magazinul va fi ridicat pe un teren aparținând comunei periurbane a orașului, Dumbrăvița, chiar la granița dintre localități. Suedezii au lansat joi și oficial șantierul de 60 de milioane de euro care va dura aproximativ 12 luni.

Peste aproximativ un an de zile, bănățenii vor putea face primele cumpărături la Ikea de la ieșirea din Timișoara spre Arad. Cunoscuta și apreciata companie suedeză a pus, joi, piatra de temelie la noul magazin de mobilier și amenajări interioare, dar și la un nou depozit de unde va avea loc distribuția produselor comandate online din zona de vest a României. Investiția de 60 de milioane de euro va crea cel puțin 250 de locuri de muncă.

Terenul pe care se va ridica noul complex comercial este de 85.000 de metri patrați, iar suprafața comercială a magazinului va fi de 26.000 de metri pătrați. De asemenea, va fi ridicat un depozit de 4.000 de metri pătrați de unde vor fi distribuite comenzile online din această parte a României, a anunțat Nicoletta Muscinelli, noul marketing manager al Ikea Timișoara, la ceremonia de lansare oficială a construcției noului magazin. Acesta se ridică în comuna periurbană a Timișoarei, Dumbrăvița, pe drumul național care duce spre Arad. Estimările arată că în aproximativ 12 luni investiția va fi finalizată, iar magazinul deschis. La modul în care constructorul se mișcă e destul de posibil ca finalizarea să aibă loc mai devreme.

„Noul magazin Ikea va oferi mai multă inspirație și o gamă variată de produse de mobilier pentru casă, cu un design deosebit și de înaltă calitate, la prețuri accesibile, pentru mulți timișoreni și locuitori ai județelor învecinate.”, a spus Muscinelli.

Conform acesteia, Ikea Timișoara va implementa standarde de construcție și principii operaționale de afaceri inovatoare și sustenabile, și că își dorește să arate că o viață sănătoasă și sustenabilă poate fi accesibilă, atractivă și la îndemână pentru mulți

oameni. Mai mult, cutia albastră va urmări cerințele de certificare de clădire sustenabilă, conform criteriilor BREEAM. De asemenea, va folosi energie regenerabilă, va fi echipată cu panouri fotovoltaice pe acoperișul magazinului și va utiliza, pentru consumul de energie, o centrală geotermală, pentru încălzirea și răcirea clădirii. În plus, în timpul construcției se vor lua măsuri ecologice speciale în materie de sortare și eliminare a deșeurilor, precum și de protecție împotriva prafului, pentru a evita orice neplăceri pentru comunitățile învecinate. Obiectivul pentru acest nou magazin este de a recicla minimum 85% din deșeurile generate, din care 100% din deșeurile alimentare care provin de la restaurantul și bistroul Ikea, acestea urmând să fie transformate în compost.

Șeful Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, crede că un magazin Ikea la Timișoara va fi magnet pentru alți investitori.

„Aceasta dezvoltare va radia asupra Timișoarei, urmând a se genera un întreg ecosistem în jurul aceste investiții. Unde vine Ikea vor veni și alți investitori”, spune președintele CJ Timiș, Alin Nica.

De ce a ales Ikea Timișoara și nu alt oraș dezvoltat al țării. Primarul Timișoarei, Dominic Fritz crede că aceasta se datorează faptului că orașul de pe Bega este lider național la dezvoltare imobiliară, iar suedezii au ”mirosit” corect că toți cei care se vor muta la casă nouă vor avea nevoie de mobilier.
„Această investiție, la fel ca altele anunțate în ultima perioadă, spune ceva despre încrederea investitorilor despre cum va arăta Timișoara în următorii cinci ani. Timișoara nu este doar un slogan politic, este o realitate economică. Aproape 50% din investițiile imobiliare din România sunt făcute în Timișoara Ikea a mirosit asta pe piața imobiliară, pentru că toți oamenii aceia vor avea de mobilier ca să se simtă bine. Această investiție va atrage un ecosistem local, alte investiții, ei vor să lucreze cu economia locală și nu vin ca o enclavă internațională care se protejează față de ce este în jur, ci vine ca un motor pentru dezvoltarea locală”, a spus primarul Dominic Fritz.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Banca Națională a României va lansa în circulație bancnota de 20 de lei

Articolul următor

Forestierii români propun soluții la criza energetică

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share