Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Uzina Roman SA, aproape de ieșirea din insolvență. Contract de 12 milioane de lei cu Armata Română

Uzina Roman SA ar putea să iasă din insolvență în perioada următoare, după ce în ultimii patru ani a plătit peste 120 de milioane de lei din datorii. Recomandarea administratorului judiciar Aurel Cențu este de ieșire din procedura insolvenței. „Mai sunt însă câteva procese, vreo 10, în care anumiți creditori se simt nedreptățiți, dar sperăm să le finalizăm rapid și să închidem procedura”, a spus Cențu, citat de bizbrasov.ro.

Compania Roman SA Braşov, producător de autocamioane şi autobuze, a intrat în insolvenţă la cererea administratorilor la începutul lui septembrie 2014 pentru o datorie de 90 de milioane de lei.

În acest timp, potrivit sursei citate, suprafața uzinei s-a restrâns de la 106 hectare la aproximativ 35 de hectare, restul suprafeței fiind vândută unor investitori, printre care se numără și frații Pavăl care intenționează să inaugureze anul viitor un magazin Dedeman pe fosta platformă a Fabricii de Jante a uzinei brașovene, teren pentru care au achitat 4 milioane de euro. Banii astfel obținuți au fost folosiți pentru plata datoriilor către creditori, dar și către angajați.

Între timp, însă, fabrica brașoveană va începe luna viitoare să repare autocamioanele furnizate Armatei Române în anii ’70. Contractul vizează modernizarea a 60 de autospeciale, valoarea acestuia fiind de aproximativ 12 milioane de lei, spune directorul uzinei, Carol Rugacs.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Timișoara, Brașov și Cluj-Napoca, cele mai mari salarii în eCommerce, după București

Articolul următor

JASILL și VD Law Group au asistat BRAND MINDS la atragerea unei investiții de la fondul Early Game Ventures

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share