Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Complexul resort President aniversează 20 de ani

Unul dintre cele mai căutate resorturi din România, Complexul President din Băile Felix, împlinește 20 de ani. Aniversarea rotundă este marcată prin inaugurarea unuia dintre cele mai moderne spitaluri de recuperare din România, President Premium Medcenter. Despre evoluția resortului, care a ajuns un adevărat imperiu în domeniu, ne-a vorbit Jean Podilă, proprietarul Complexului President.

De unde și când a început istoria Complexului President?

Jean Podilă: În anul 2000, în aceste locuri era o mică braserie. În anul 2001 am pus în funcțiune complexul, cu inaugurarea primului hotel de 32 de camere. La început, pe locul actualului aquapark am amenajat terenuri de fotbal, de tenis și un camping. După aceea, o mare parte a investițiilor au fost făcute pe fonduri europene. Primul proiect cu fonduri europene a fost hotelul superior, cu 72 de camere, o bază de tratament și piscină acoperită. Dinamica noastră a însemnat câte o investiție mare tot la doi ani. Am început cu hotelul standard, sală de nunți, piscină acoperită, hotel superior, aquaparkul, hotelul spa. Ulterior, am proiectat hotelul nou, care a fost inaugurat în toamna anului 2020. Lucrările la spitalul de recuperare s-au suprapus cu lucrările la hotelul nou.

Ce capacitate de cazare are Complexul resort President?

Jean Podilă: În prezent, avem o capacitate de cazare de 273 de camere. Toate camerele sunt clasificate la 4 stele, cu excepția a cinci camere de la mansardă, care sunt de 3 stele. Sala de evenimente are 300 de locuri. Mai avem patru săli mari de conferințe, plus două săli mai mici, de 20 de persoane.

Jean Podila si primarul Cristian Laza la inaugurarea spitalului

Care a fost cea mai grea investiție pe care ați realizat-o?

Jean Podilă: Bineînțeles, spitalul de recuperare. Este cea mai mare lucrare, de 10.000 mp. Partea de instalații a fost foartea grea. Spre exemplu, spitalul are 460 de uși, chiuvete, toalete, partea electrică, plus sistemele de siguranță, foarte complexe. La fiecare pat avem sistem de siguranță, la intrare avem sistem de siguranță, la uși avem sistem de siguranță, la toalete avem sistem de siguranță.
Spitalul de recuperare President Premium Medcenter este o lucrare emblematică. La finisaje s-a lucrat mult. Toată construcția este cu perete ventilat, din panouri sandwich, vată de 15 cm. Toată clădirea este placată cu aluminiu: vara nu se încălzește și iarna nu se răcește, pierde foarte puțină energie. Aparatura este foarte modernă. M-am gândit că nu are rost să investim în spitalul acesta, dacă nu aducem cea mai de vârf aparatură. Doar aparatura a costat 1,8 milioane de euro. Fără doar și poate, putem spune că acest spital de recuperare este printre cele mai moderne din România. Foarte multe aparate pe care le avem lucrează pe creier, 60% din spital fiind pregătit pentru tratarea atacurilor vasculare cerebrale (AVC). Cazurile de AVC au crescut foarte mult în ultima vreme în România.

Au trecut 20 de ani de la prima investiție. Nu ați obosit?

Jean Podilă: În 20 de ani, noi ne-am mișcat mult, față de alții. Am zis că nu mai fac nimic după ce termin spitalul, dar ne-am apucat de alte proiecte. Mai avem depuse cinci – șase proiecte. Așteptăm să se lanseze fondurile pe turism, dar sunt promisiuni de abia pentru anul 2023. Am depus un proiect pentru un hotel de cinci stele și unul pentru extinderea aquaparkului.

Cum v-a afectat pandemia? Cum reușiți să vă atrageți și să vă păstrați clienții?

Jean Podilă: Anul trecut am scos-o cumva, nu am ieșit pe minus. Anul acesta am fi ieșit bine, dacă nu ar fi venit valul patru. Așa că va trebui să luăm măsuri. Noi avem o colaborare foarte bună cu toate pensiunile din Băile Felix. În momentul deschiderii aquaparkului, am instituit regula că vor primi bilete la aquapark la jumătate de preț, pentru turiștii lor. Am avut foarte mari mulțumiri din partea lor. Multe dintre pensiuni s-ar fi închis pe perioada iernii. Clienții sunt foarte mulțumiți dacă știi să vorbești cu ei, dacă te ocupi de ei. În fiecare seară, de la ora 19:00 la 21:00, le dau bere gratis. De două – trei ori pe săptămână le dau țuică și vin. Avem clienți fideli, care se întorc de multe ori la noi.

În cadrul complexului este și o biserică. De unde ideea construirii ei?

Jean Podilă: Sincer, eu nu mă prea duc la biserică. Nu prea am timp. Ideea mi-a venit în preajma sărbătorilor Paștelui. Aveam clienți și întrebau unde se pot duce la Înviere. Am cugetat puțin și, la propunerea unui călugăr, am adus o biserică din lemn din Maramureș. Nici nu știți cât sunt de fericit când văd mulțumirea pe fața clienților când se întorc de la biserică.

(Publicat în ediția print TB 105)

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Expoziție dedicată Lojii masonice „Regele Sfântul Ladislau” la Oradea

Articolul următor

Flanco a deschis cel de-al doilea magazin al său din Arad, în Atrium Mall

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share