Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Alexander Klein, director general Flex România: „Ingeniozitatea umană și tehnologia pot sprijini foarte mult problemele existente în societate”

Un austriac conduce, la Timișoara, o companie americană

Născut în Austria, Alexander Klein a ocupat diverse funcții de conducere în cadrul Flextronics, atât în ​​Ungaria, cât și în România. Începând cu 2020 este director general și VP Operațiuni la Flex România. Cu experiență în inginerie electrică și un MBA executiv absolvit în Viena și Minnesota, Alexander Klein este un manager orientat spre oameni, concentrat pe strategie și schimbare organizațională, care consideră că rezultatele sunt obținute prin muncă în echipă și colaborare.

Domnule Alexander Klein, cum vă simțiți ca cetățean austriac care trăiește și lucrează în Timișoara?

Mă simt foarte bine primit, integrat în comunitatea locală și în viața profesională. Timișoara este un oraș frumos care are multe de oferit, puternic economic și cu perspective de dezvoltare. Orașul este dinamic, o metropolă în dezvoltare și este cunoscut ca un centru de excelență datorită universităților puternice și culturii omniprezente. Îmi place atmosfera din Timișoara, oportunitățile existente, dar și provocările care apar.

Ce vă place cel mai mult din cultura română?

Îmi plac abordările open-minded, flexibile și multi-culturale, la fel dinamica și vibrația pozitivă a României. Am fost mereu bine întâmpinat atât în mediul privat, cât și în mediul de business, oamenii având mereu o atitudine extrem pozitivă față de idei noi și inovații. Personal mă simt foarte conectat nu doar datorită mentalității antreprenoriale, ci poate mai ales grație unor elemente istorice comune între țările noastre.

Care sunt cele mai mari provocări în conducerea unei companii multinaționale în România, într-un moment în care piața internațională se schimbă cu o viteză foarte mare?

Provocările globale actuale care au apărut din cauza CoVid, constrângerile care au afectat lanțul de aprovizionare și costurile în continuă creștere ne-au determinat să regândim perspectivele din care facem afaceri. Acest lucru poate fi considerat în egală măsură o amenințare, dar și o deschidere către noi oportunități în ceea ce privește felul în care ne definim munca și felul în care dorim să trăim în viitor. A rămâne cu o minte deschisă, învățând în fiecare zi, făcând față provocărilor și abordând oportunitățile într-o manieră mult mai integrată sunt elementele care ne vor ajuta să “navigăm” cu succes prin aceste vremuri dificile împreună.

Cum se implică firma pe care o conduceți în activitatea comunității locale? Există anumite organizații sau proiecte speciale pe care le sprijiniți?

Flex este o companie foarte inovativă iar prin produsele noastre vrem să contribuim la o lume mai bună și mai conectată. Cred cu tărie că ingeniozitatea umană și tehnologia pot sprijini foarte mult problemele existente în societate. În compania noastră ne concentrăm asupra câtorva piloni strategici din cadrul comunității: educație, sănătate, protecția mediului și, bineînțeles, diversitate și incluziune. Avem numeroase inițiative în aceste domenii, cum este de exemplu proiectul pe care îl derulăm în prezent prin care sprijinim prin diverse donații o școală cu educație incluzivă. Îi încurajăm pe angajații noștri să se implice în viața comunității. Pentru mine, la Flex este este important să avem un țel, un sens mai larg al obiectivelor prin care cu toții sprijinim un viitor sustenabil pentru noi toți, dar mai ales pentru copiii noștri.

Ce sfat aveți pentru viitori expați care vor veni să trăiască și să lucreze în România?

Venirea în România poate deschide noi și diferite oportunități. Fiți și rămâneți deschiși la minte, acordați timp învățării culturii și specificității țării și vă veți simți întotdeauna bineveniți. Împreună putem crea un viitor mai bun pentru noi toți. Savurați România, rămâneți pozitivi și zâmbiți mereu!

(Publicat în ediția print TB 106)

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Pasaj rutier suprateran pe Șoseaua Borșului în valoare de 11,5 milioane de euro

Articolul următor

Stabilitate a activității în industria prelucrătoare, comerț și servicii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share