Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ADR a aprobat normele privind procedura de identificare a persoanei la distanță

Decizia Președintelui Autorității pentru Digitalizarea României prin care sunt aprobate normele privind reglementarea, recunoașterea, aprobarea sau acceptarea procedurii de identificare a persoanei la distanță utilizând mijloace video a fost publicată în Monitorul Oficial.

Decizia reglementează cadrul juridic pentru identificarea persoanelor la distanță utilizând mijloace video, în interacțiunea cetățenilor la distanță cu instituțiile publice sau cu companiile private.

Asociația Română a Băncilor (ARB) și Consiliul Patronatelor Bancare din România (CPBR) salută decizia Autorității pentru Digitalizarea României de aprobare a normelor privind reglementarea, recunoașterea, aprobarea sau acceptarea procedurii de identificare a persoanei la distanță utilizând mijloace video.

„Considerăm că forma în care a fost adoptată această normă reprezintă un mare pas înainte atât pentru prestatorii de servicii vizați de această normă cât și pentru cetățeni, chiar dacă mai sunt necesare o serie de ajustări care să permită prestarea serviciilor la distanță în cele mai bune condiții, fără însă a cauza presiuni financiare și operaționale semnificative pentru prestatorii de astfel de servicii și fără a limita/îngreuna accesul pe piața românească a prestatorilor de servicii de identificare din alte state membre UE,” se arata in comunicat.

Procesul de digitalizare s-a accelerat în sistemul bancar pe fondul pandemiei, ceea ce a condus la intensificarea tendinței de trecere la cashless și contactless. Aproximativ 76,8% dintre românii care dețin un produs sau un serviciu bancar au declarat că au încredere foarte multă și multă în noile tehnologii (aplicații și servicii digitale moderne), potrivit studiului privind „Digitalizarea sistemului bancar în percepția românilor”, realizat de IRES în anul 2020.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bihorul se împrumută cu 20 de milioane de euro pentru investiții prioritare

Articolul următor

Un teren de lângă Aeroportul Cluj, cedat pentru Park & Ride

Citește și:
Citeste mai mult

Ryanair reia zborurile Oradea – Londra

Ryanair va relua zborurile din Oradea spre aeroportul Londra Stansted, începând din 1 februarie. Pe platforma companiei, biletele…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share