Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un teren de lângă Aeroportul Cluj, cedat pentru Park & Ride

Complexul va cuprinde parking cu 863 de locuri, autogară, stație de biciclete și piațetă publică

Forul administrativ județean a aprobat trecerea terenului situat pe str. Traian Vuia nr. 149-151, din domeniul public al județului în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca, în vederea realizării obiectivului de investiții.

Inițiatorii demersului preconizează că interconectarea acestor facilități va reduce traficul în întreaga zona estică a municipiului, în special pe ruta str. A. Vlaicu – Piața Mărăști. Park & Ride va determina o scădere a presiunii pe locurile de parcare existente în municipiu și o reducere a emisiilor de dioxid de carbon şi a celorlalte emisii poluante generate de traficul rutier”, conform administrației județene.

Planurile prevăd o platformă de parcare cu 863 de locuri, stație de închiriere de biciclete, 0 autogară (clădire terminal, copertină pentru autocare, cu piațetă publică). „Proiectul le va permite șoferilor care vin din direcția Dej – Gherla, dar nu numai, să îşi parcheze aici autovehiculele și să folosească transportul în comun pentru a ajunge în zona centrală a municipiului”, spune Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Prin intermediul acestei facilități administrația județeană susține descurajarea transportului cu autoturismul personal şi orientarea către moduri sustenabile de transport (public, mersul cu bicicleta sau pe jos): “Utilizarea parcării de mari dimensiuni de către cetățenii care ajung în zona metropolitană va determina o scădere a deplasărilor în zona centrală cu autoturismul şi folosirea sistemului de transport public”.

Acum un an forul județean iniția o licitație privind achiziționarea execuției lucrărilor de construcții, estimate atunci la 11 milioane de euro, care trebuiau să se concretizeze în un an și jumătate. Șase asocieri sau companii s-au înscris, liderii lor fiind Diferit, TCI Contractor General, Electrogrup, Concelex, MIS Grup și Nord Conforest. Totuși, la început de 2021, CJ anunța suspendarea proiectului, din cauza scăderii bugetului județean cu 20% față de anul precedent.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ADR a aprobat normele privind procedura de identificare a persoanei la distanță

Articolul următor

IT-știi clujeni își mută contractele din țară dacă li se taxează veniturile

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share