Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ministrul Transporturilor propune CJ Timiș să se ocupe de realizarea Centurii Vest Timișoara și închiderea centurii ocolitoare a orașului

Noul ministrul al Transporturilor, Sorin Grindeanu, a propus preluarea construcției Centurii Vest Timișoara de către Consiliul Județean Timiș. Ministerul dă banii, CJT face licitație și conduce șantierul, spune oficialul. Ideea nu este una nouă, a fost lansată în urmă cu un an de zile chiar de Alin Nica, președintele administrației județene.

”Două dintre proiectele importante pe le am în vedere sunt centura de sud și cea de vest a Timișoarei. În cazul primei lucrări deja demarate, cu termen de finalizare în 2022, mă voi asigura că evoluția proiectului este atent monitorizată, iar în ceea ce privește centura de vest al cărui studiu de fezabilitate tocmai a intrat în lucru, îmi doresc ca implementarea să fie realizată integral de către Consiliul Județean Timiș. Cu sursă de finanțare națională sau europeană și implicare județeană putem obține cele mai bune rezultate pentru cetățeni. Același lucru mi-l doresc și pentru autostrada Moravița – Timișoara, să facilităm derularea rapidă și eficientă a lucrărilor, să obținem rol de coordonare în implementarea proiectului. Pentru următorii ani, am în vedere creșterea mobilității, a siguranței și a condițiilor de transport pentru toți locuitorii județului”, spunea atunci Alin Nica.

La aceiași idee revine, după discuția dintre Nica și noul ministru al Transporturilor purtată sâmbătă, Sorin Grindeanu. Acesta spune că a discutat cu șeful administrației timișene pe tema preluării proiectului centurii Vest.

”Legat de centura Vest, i-am propus lui Nica să preia consiliul județean proiectul, el să se gândească. Aradul și Bihorul au hotărât ca drumul expres să îl facă împreună, ei fac toate fazele, inclusiv execuție, ministerul plătește. Mi-au mai cerut două județe, Neamț și Bacău ceva similar. Ei fac, ministerul decontează. Asta a fost invitația mea să gândească proiecte care să fie descentralizate. Am convingerea că vom putea să mișcăm lucrurile”, a declarat Grindeanu.

Total
28
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

12 companii din Regiunea Vest vor primi asistență în elaborarea unor strategii de dezvoltare a resurselor umane proprii

Articolul următor

Noul vehicul de familie al gamei Dacia, Jogger, poate fi comandat din 1 Decembrie

Citește și:
Citeste mai mult

ATP Group a luat avânt!

În 2019 ATP Group prezenta pentru prima dată noua sa divizie ATP Trucks,  producătorul de autovehicule de transport…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
28
Share