Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

12 companii din Regiunea Vest vor primi asistență în elaborarea unor strategii de dezvoltare a resurselor umane proprii

Personalul care se îngrijește de calitatea produselor Mirdatod

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a demarat ultima etapă a Proiectului “Resurse umane competitive pentru adaptarea la SNCDI în Regiunea Vest”, având ca obiectiv prioritar facilitarea accesului angajaților la programe de formare profesională care să conducă la îmbunătățirea statutului profesional și a condițiilor de muncă și, în consecință, la creșterea competitivității firmelor.

Proiectul se adresează angajaților IMM-urilor din Regiunea Vest care se încadrează în sectoarele economice identificate conform SNC și SNCDI pentru activități de formare profesională de inițiere, (re)calificare, perfecționare și specializare, astfel încât aceștia să se adapteze mai ușor la schimbările de pe piața muncii și din domeniul în care activează.

Prin activitățile derulate, au fost îndeplinite cu succes obiectivele asumate prin proiect.

Astfel, 160 de persoane angajate în sectoarele economice vizate au urmat cursuri de profesionalizare în specialitățile: lucrător în comerț (28 pers.), cofetar-patiser (28 pers.), responsabil de mediu (52 pers. x 2 grupe), expert accesare fonduri europene și structurale (24 pers.), contabil (28 pers.). Dintre acestea, cursurile de responsabil de mediu și contabil sunt încă în derulare.

De asemenea, 12 companii beneficiază de asistență în elaborarea și implementarea unor strategii de dezvoltare a resursei umane proprii, adaptate la dinamica sectoarelor din care fac parte.

Efectul pozitiv, pe termen lung, urmărit prin atingerea obiectivelor proiectului, constă în crearea unei mase critice în populația angajată din Regiunea Vest calificată, perfecționată și specializată care să asigure, în perioada post implementare, un climat concurențial potrivit obiectivelor de dezvoltare regională asumate și o preocupare reală pentru dezvoltarea personală și a unei atitudini pozitive față de muncă.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Masterplanul pe infrastructură al României, la un pas de a deveni realitate

Articolul următor

Ministrul Transporturilor propune CJ Timiș să se ocupe de realizarea Centurii Vest Timișoara și închiderea centurii ocolitoare a orașului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share