Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Masterplanul pe infrastructură al României, la un pas de a deveni realitate

Porțiunea de autostradă va rezolva doar problemele de trafic locale I Foto: API

Până la finalul acestui an vom putea vorbi despre realitatea masterplanului pe infrastructură al României. Deși documentul există de ani buni de zile, tot modul haotic de lucru funcționează în domeniu. S-ar putea schimba totul până la finalul acestui an!

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a oferit presei, în cadrul vizitei efectuate acasă la Timișoara, o veste interesantă: planul investițional pentru masterplanul pe transporturi al României va fi aprobat de guvern la finalul acestui an. Aceasta poate însemna demararea unor investiții importante pe infrastructură, dar mai ales prioritizarea unora.

„Cadrul este următorul. În acest moment există un masterplan general aprobat în 2016, acum se află la Bruxelles planul investițional pentru decada 2020 – 2030. Acest plan este de aproximativ 73 de miliarde de euro și care este finanțat, fie prin PNRR, fie prin exercițiul financiar 2021 – 2027 (n.r. fonduri europene nerambursabile), fie de la bugetul național. Toate lucrările de infrastructură sunt prevăzute de acest plan investițional și va fi aprobat până la sfârșitul anului prin Hotărâre de Guvern. Rolul Ministerului Transporturilor este ca, pe baza celor două, a masterplanului și a planului investițional, să prioritizeze aceste lucrări, să încerce să schimbe ritmul”, a declarat Sorin Grindeanu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Locuințe noi și spații comerciale în locul fabricilor din perioada comunistă

Articolul următor

12 companii din Regiunea Vest vor primi asistență în elaborarea unor strategii de dezvoltare a resurselor umane proprii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share