Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Maramureșul va folosi experiența Franței în creșterea atractivității zonei

În departamentul francez se organizează numeroase evenimente sportive și culturale | Foto: Cantal Auvergne

Județul Maramureș se va înfrăți în primăvară cu Departamentul Cantal (Franța) pentru susținerea investițiilor și creșterea atractivității acestei zone din România.

Departamentul Cantal este localizat în zona central-sudică a Franței, făcând parte din regiunea Auvergne-Rhone-Alpes, care a avut colaborări anterioare cu Maramureșul în cadrul unor proiecte de cooperare transfrontalieră. Cantal este o zonă predominant muntoasă, gestionând cel mai mare parc de vulcani de pe teritoriul Franței, un patrimoniul cultural de castele medievale și sate pitorești de munte.

Administrația regiunii a conștientizat în timp necesitatea atragerii unor investiții menite să crească atractivitatea zonei pentru a contracara fenomenul acut de depopulare.

Bruno Fabre, președintele Departamentului Cantal, a vorbit despre strategia pentru 2030 a acestuia, ce prevede o extindere a cooperării la nivel internațional, motiv pentru care, prin intermedierea Institutului Francez din România, s-a concretizat intenția de cooperare cu Maramureșul.

Prioritățile în jurul cărora se va construi cooperarea între cele două administrații sunt susținerea economiei prin atragerea investițiilor, accesul la digitalizare, educație, mobilitate, sănătate și mediu, promovarea culturii, a patrimoniului cultural și natural.

În martie, o delegație a Departamentul Cantal va vizita Maramureșul, în cadrul unei acțiuni ample organizate de Ambasada Franței în România, pentru a perfecta acordul de înfrățire. Departamentul Cantal a propus ca semnarea acordului de înfrățire să aibă loc cu ocazia reuniunii bianuale a tuturor structurilor administrative ale acestuia, la mijlocul anului viitor.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Floreștiul imobiliar își lărgește străzile

Articolul următor

Primăriile din Bihor vor primi între 10.000 și 50.000 de euro pentru curățenie

Citește și:
Citeste mai mult

Tunisia, o nouă șansă

Dacă vă întreb de Tunisia, o să vă aduceți aminte de anii de prosperitate de acum 10 ani,…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share