Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Floreștiul imobiliar își lărgește străzile

Șapte străzi din zona Terra vor fi adaptate imensului flux de pe ruta Cluj-Napoca – Florești

Mai multe artere din cea mai mare comună a României, cu 50.000 de locuitori, vor fi lărgite în zona cartierului Terra, iar altele noi vor apărea pentru a susține dezvoltarea imobiliară accentuată a localității.

„Situația Terra este o problemă care ne interesează pe noi toți, rezidenți ai comunei, un segment important din populație fiind afectat de această situație. În ultimii ani a apărut un fenomen de mutare a locuitorilor din Cluj-Napoca în localitățile din apropiere. Floreștiul se numără printre beneficiarii acestui fenomen care a dus la creșterea triplă a populației locale în ultimii 10 ani. În prezent, comuna este de categoria I și se află într-o continuă dezvoltare ascendentă din punct de vedere economic”, afirmă edilul Bogdan Pivariu.

Instituția a propus un proiect de modernizare și amenajare urbanistică etapizată care include proiectarea a șapte străzi, dintre care două noi, iar cinci se vor lărgi pentru crearea unui gabarit corespunzător. Primăria a gândit noi trasee care să unească străzile existente, pentru asigurarea unei accesibilități sporite și noi căi de acces către noi dezvoltări urbanistice pentru a oferi acces vehiculelor către cartierul Terra și noile dezvoltări rezidențiale.

Terra este primul cartier rezidențial cu acces controlat din Zona Metropolitană Cluj-Napoca. “Acest cartier beneficiază de liniștea și frumusețea zonei și de siguranță prin modul de organizare. Situat în mod strategic în apropiere de centre comerciale și cu acces rapid la A3, a fost gândit că o comunitate în care familiile să se simtă protejate” este prezentarea dezvoltatorului, Terra Progressio. Societatea din Cluj-Napoca a fost fondată în 2004, cu scopul de a investi, construi, dezvolta și a vinde bunuri imobiliare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Telekom a vândut Palatul Telefoanelor din Baia Mare. Se transformă în hotel

Articolul următor

Maramureșul va folosi experiența Franței în creșterea atractivității zonei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share