Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Telekom a vândut Palatul Telefoanelor din Baia Mare. Se transformă în hotel

Clădirea din centrul Băii Mari își va schimba destinația inițială în funcțiune turistică | Foto: 2M News

Familia Roman, care deține complexele Lostrița din Blidari și Romanița din Recea, a cumpărat de la Telekom România fostul Palat al Poștei din Baia Mare pe care vrea să îl transforme în hotel.

Clădirea, situată în plin centru al orașului, între zona administrativă și centrul istoric, pe str. G. Șincai, între sediile BRD și BNR, are o suprafață utilă de 3.300 mp, pe patru niveluri, faţada fiind pavată cu marmură, conform 2M News. Telekom a scos la vânzare mai multe proprietăți din întreaga țară, ca parte a strategiei de a capitaliza portofoliul.

Imobilul a fost evaluat la 1 milion de euro, inclusiv taxa pe valoarea adăugată și a fost vândut la licitație cu ofertă în plic închis. Clădirea ridicată de Teleconstrucția București a fost inaugurată în 1960, având o centrală telegrafică automată și prima centrală telefonică automată din Baia Mare, dotată cu cabine telefonice deservite de centraliste și cu căsuțe poștale.

Imobilul a fost dat în administrarea Poștei Române, apoi Romtelecom. Lucrările la hotel încă nu au demarat din cauza pandemiei. Antreprenorii Maria și Gavril Roman controlează, prin Romanița Impex, complexul Lostrița din Blidari (păstrăvărie, hotel, spa). Copiii lor, Sanda și Gabriel, dețin în părți egale complexul Romanița din Recea (hotel, spa, piscină), prin firma Triplu R.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Șoferii au dat năvală pe prima autostradă construită integral după Revoluție

Articolul următor

Floreștiul imobiliar își lărgește străzile

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share