Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Coliban: „Brașov – primul municipiu din România care folosește 100% energie verde”

Primarul Brașovului, Allen Coliban, s-a lăudat că municipiul pe care îl conduce este primul din țară care folosește 100% energie verde. Edilul s-a referit la instituțiile publice și școli, precum și la „toate beculețle” din oraș.

„Conform Agenției Europene de Mediu, consumul de energie este factorul principal care duce la poluarea cu gaze cu efect de seră.
De acum, brașovenii pot fi mândri să știe că orașul lor a câștigat o nouă bătălie în lupta cu încălzirea globală deoarece, în urma negocierii pe care am avut-o cu furnizorul de energie, suntem primul municipiu din România care folosește 100% energie verde.
Este încă o inițiativă care cu siguranță va fi prezentată la următoarea ediție a Forumului Orașelor Verzi, și vrem să convingem și alte orașe din România să ne urmeze exemplul.
Toate beculețele, toate centralele, toate școlile din subordinea Primăriei Brașov folosesc energie provenită din surse regenerabile. Folosim energie verde până și pentru producerea zăpezii în Poiană”, a scris Coliban pe pagina sa de Facebook.

Acesta a oferit și câtece cifre, precizând că este vorba, în toal, despre 75 de instituții și 525 de puncte de consum. „Mai mult, am reușit să obținem energia verde la același preț cu energia convențională”, a mai adăugat primarul Brașovului.

Amintim că în perioada 6-12 septembrie 2021 Brașovul a fost gazda Forumului Orașelor Verzi. Temele principale ale evenimentului au fost: Mobilitate și transport alternativ; Managementul deșeurilor; Spații verzi și reconversie urbană; Calitatea aerului; Pactul Verde European și finanțări nerambursabile.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Azomureș e posibil să oprească temporar activitatea de producție din cauza creșterii prețurilor la energie

Articolul următor

Planuri ambițioase ale Sefar și Monosuisse la Sighișoara: dublarea producției  

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share