Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Introducerea unei „taxe de solidaritate”, subiect de dezbatere în coaliția de guvernare

bucurestifm.ro

Introducerea „taxei de solidaritate” pentru companiile cu cifra de afaceri mai mare de o sută de milioane de euro a fost discutată în şedinţa de luni a coaliţiei de guvernare. Încă nu s-a ajuns la un consens.

News.ro scrie, citând surse politice, că una dintre temele de discuţie din şedinţa de luni a coaliţiei, care a durat peste trei ore, este introducerea unei taxe de 1% din cifra de afaceri pentru firmele care au o cifră de afaceri de peste o sută de milioane de euro. Propunerea însă nu are o susținere unanimă.

Sursa citată amintește că ideea instituirii unei „taxe de solidaritate” a fost avansată pe 20 noiembrie de către preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. Acesta a precizat că subiectul va fi discutat după instalarea Guvernului.

„Noi am spus că taxa de solidaritate e ok, dar trebuie să vedem ce fel de solidaritate şi cine e solidar, fiindcă eu nu pot accepta ca persoanele care au un venit mic să fie solidare când companiile mari nu sunt solidare şi am spus că, din punctul meu de vedere, ar însemna o taxă de solidaritate la acele companii care au o cifră de afaceri mai mare de o sută de milioane de euro pe an, ceea ce ar fi corect, pentru o perioadă scurtă sau mai lungă de timp. Este o posibilitate de a aduna nişte bani la bugetul de stat. După calculele noastre, undeva între 1,4-1,6 miliarde de euro pe an, şi de acolo se pot finanţa multe lucruri. Dar eu nu pot să fiu de acord ca oamenii care au un venit de 2500, de 3000 de lei să fie solidari când există posibilitatea de a găsi alte surse. Asta a fost discuţia”, a declarat Hunor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Producătorul de carne de pasăre Oprea Avi Com din Mureș a investit 11 milioane de euro în dezvoltare

Articolul următor

Forumul SHARE Bucharest 2021 - reuniunea anuală a specialiștilor români în arhitectură și construcții

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share