Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Managementul AZO nu renunță la angajați pe perioada opririi producției

DCIM100MEDIADJI_0004.JPG

Reprezentanții companiei Azomureș au revenit astăzi cu precizări legate de anunțul făcut ieri privind oprirea producției în următoarea perioadă – e o chestiune de câteva zile. Aceștia au arătat că AZO nu va mai produce îngrășăminte din cauza creșterii costurilor de producție generate de prețurile majorate la gaz metan – principala materie primă utilizată în procesul de producție de fertilizanți -, respectiv la energie electrică.

“Este clar că nu mai producem îngrășăminte. De ce? Pentru că prețul gazului metan a ajuns la un nivel care nu justifică funcționarea din punct de vedere economic. Îngrășămintele produse ar fi mult prea scumpe pentru fermieri”, au subliniat reprezentanții companiei.

De asemenea, aceștia au venit cu lămuriri referitoare la situația angajaților combinatului.

“Toți angajații de pe platformă își păstrează însă programul normal de lucru, este o perioadă în care se vor executa lucrări de mentenanță, întreținere a echipamentelor și instalațiilor, deși acestea nu erau programate. Pentru că suntem în anotimpul rece, instalațiile critice trebuie menținute “la cald” pentru a evita deterioarea lor și pentru a fi pregătiți oricând de repornire. Personalul din afara zonei de producție își continuă de asemenea activitatea, există numeroase proiecte care sunt în derulare. Vom ajunge aici la mijlocul lunii decembrie, până atunci pregătim echipamentele pentru oprirea în siguranță”, a adăugat conducerea AZO.

Soluții se întrevăd? Cea mai sigură, ce ține de rentabilitate – scăderea prețului la gaz metan. “Suntem în dialog cu autoritățile pentru a identifica soluții, urmărim evoluția de pe piața gazelor naturale și ne concentrăm eforturile pentru ca perioada de oprire să fie cât mai scurtă. Din păcate, nu depinde doar de noi. Contextul internațional este nefavorabil momentan, cotațiile la gaz sunt foarte ridicate”, au conchis reprezentanții producătorului de fertilizanți.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Milionarii Goia și Cârlig, clădire office în Cluj

Articolul următor

Cristi Moga, noul Head of Capital Markets al C&W Echinox

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share