Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Planuri mari după listarea la bursă. AROBS își deschide filială în SUA

Fondatorul AROBS, Voicu Oprean, țintește prezența consistentă pe piața nord-americană | Foto: BVB

Voicu Oprean, fondatorul AROBS Transilvania Software, dezvoltator de software intrat luni pe Piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB), vizează deschiderea unei filiale pe continentul nord-american pentru a-și crește prezența pe această piață.

„Ținta mea este să ajungem cel mai important jucător internațional al industriei IT, cu servicii și produse inovatoare, pornit din Cluj. Investitorilor și viitorilor acționari le transmitem că ne dorim să îi avem alături de noi pe termen lung și că lucrăm susținut la viitoarele achiziții de companii care dezvoltă produse software sau care dețin și operează soluții privind optimizarea afacerilor și produse de management de flotă auto.

Având în vedere cererea tot mai ridicată pentru servicii și soluții software la nivel global, în 2022, vizăm deschiderea unei filiale AROBS în SUA pentru a fi mai aproape de partenerii noștri de acolo, precum și pentru a crește prezența noastră pe  piața foarte valoroasă a Americii de Nord”, a declarat fondatorul companiei, Voicu Oprean.

În octombrie, AROBS a închis anticipat în prima zi cel mai mare plasament privat din istoria Pieței AeRO, prin atragerea a 74 de milioane de lei de la investitori. Fondurile vor susține strategia sa de extindere, prin achiziția de companii IT locale și internaționale, deschiderea de noi filiale în piețe importante din Europa și SUA, dezvoltarea  expertizelor și specializărilor sale.

În cadrul plasamentului privat derulat în 15 octombrie, compania a vândut 54 de milioane de acțiuni noi către 149 investitori de retail, 38 profesionali și nouă instituționali care au subscris acțiuni la 1,35 lei/titlu. Plasamentul privat și listarea acțiunilor AROBS au fost realizate cu sprijinul BRK Financial Group. AROBS este specializată în furnizarea de soluții software personalizate, bazate pe cele mai noi tehnologii.

Compania are sediul central în Cluj, birouri regionale operaționale în București, Iași, Târgu-Mureș, Baia Mare, Suceava, Arad, șapte filiale în străinătate. Aceasta grupează 950 de angajați și colaboratori, și furnizează servicii și soluții software pentru 8.000 de clienți din 14 țări. În 2020, AROBS  a înregistrat, la nivel individual, afaceri de 154 de milioane de lei și un profit net de 40 de milioane. Pentru 2021, compania estimează venituri la nivel consolidat în grup de 192 de milioane.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Iulius Mall Timișoara a primit certificarea LEED® GOLD

Articolul următor

Palatul Banffy, reabilitat cu 2 milioane de lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share