Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Palatul Banffy, reabilitat cu 2 milioane de lei

Lucrările de reabilitare au vizat fațada est a clădirii monument istoric, cea de pe strada Janos Bolyai

Cel mai reprezentativ palat baroc din Transilvania, Palatul Banffy, clădire care găzduiește Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, a încheiat o nouă etapă în procesul de redare a farmecului și strălucirii sale de odinioară.

După ce la sfârșitul anului trecut s-au finalizat lucrările la fațada principală, seria investițiilor a continuat în 2021 cu intervenții care au vizat reabilitarea fațadei de est, cea posterioară, cu vedere spre curtea imobilului de pe str. Janos Bolyai.

Intervențiile specifice au vizat eliminarea cauzelor principalelor procese de degradare, intervenții de consolidare structurală a zidăriilor, reabilitarea zonei inferioare a acoperișului, precum și reabilitarea generală a paramentelor exterioare.

Au fost întreprinse acțiuni de reabilitare a balconului amplasat la etaj, au fost schimbate tâmplăriile de lemn existente cu altele similare celor originale, au fost restaurate toate componentele artistice din piatră naturală și metal, fiind înlocuit sistemul de colectare și evacuare a apelor meteorice.

Valoarea lucrărilor de reabilitare și restaurare a fațadei estice a palatului a fost de 1,9 milioane de lei, bani proveniți din bugetul propriu al Consiliului Județean Cluj.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Planuri mari după listarea la bursă. AROBS își deschide filială în SUA

Articolul următor

Bătaie pe posturile de verificatori și experți în construcții la stat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share