Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bătaie pe posturile de verificatori și experți în construcții la stat

Autoritățile vor să se asigure că fiecare construcție publică sau privată este sigură pentru oameni

Un număr record de 1.009 candidați s-au înscris la examenele de atestare tehnico-profesională a verificatorilor de proiecte și a experților tehnici în construcții care vor avea loc la Cluj, Timișoara, Iași și București.

“Numărul mare de candidați înscriși arată nevoia consolidării corpului de verificatori de proiecte și experți tehnici în construcții. Sunt multe județe unde nu avem experți și verificatori atestați, iar examenele se organizau foarte greu conform reglementărilor vechi. Vom organiza examene de atestare transparente și previzibile”, arată ministrul dezvoltării, Attila Cseke.

Cei care și-au depus cu succes candidatura pot dobândi, conform reglementărilor modificate de minister, atestarea prin susținerea unui examen scris, de tip test grilă. Ministerul a modificat actele normative ce reglementează atestarea verificatorilor și a experților pentru că există o lipsă acută în domeniu.

“Vrem să construim creșe sigure din punct de vedere seismic și ne dorim spitale verificate de experți tehnici în siguranță la incendiu. Vrem să ne asigurăm că fiecare construcție publică sau privată este sigură pentru oameni.

Din acest motiv am modificat reglementările privind atestarea experților și a verificatorilor, iar acum se vor organiza primele examene conform acestor noi reglementări. Mulțumesc pentru sprijinul de specialitate acordat de universitățile tehnice și pentru rolul lor în pregătirea acestor examene.

Conform noilor reglementări, dacă în oricare dintre centrele universitare se înscriu peste 25 de candidați, examenele se vor organiza inclusiv în acel municipiu”, a spus Cseke.

Verificatorii de proiecte și experții tehnici se asigură că orice construcție din domeniul public sau privat este sigură și conformă cu standardele de siguranță la incendiu, seism sau cele de igienă. Examenele se vor organiza în perioada 18-21 decembrie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Palatul Banffy, reabilitat cu 2 milioane de lei

Articolul următor

Moemax, mai rapidă ca Ikea la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share