Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Maramureșul își face platformă de compostare pentru deșeuri

Județul Maramureș a propus amplasarea unei platforme pentru deșeuri care vor fi supuse compostării, în comuna Satulung.

Publicul interesat a fost informat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu, pentru proiectul de amenajare a unor platforme de compostare în vederea reducerii necesarului de depozitare, inclusiv pentru depozitarea deșeurilor biodegradabile și care nu pot fi supuse procesului de compostare, plus drumul de acces.

Obiectivul este propus a fi amplasat în comuna Satulung, localitățile Arieșul de Pădure și Hideaga. Între timp, autoritățile județene așteaptă observațiile publicului, la Agenția pentru Protecția Mediului Maramureș.

Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor Maramureș, un proiect început de mai bine de 10 ani, va conduce la o diminuare a deșeurilor care trebuie depozitate de la 80 la 40% din totalul acestora, cu o țintă finală de numai 15%, susțin autorii proiectului.

Continuarea proiectului din comuna Fărcașa presupune parcurgerea a trei etape de bază: consolidarea versantului, realizarea celulei numărul unu și ulterior a celorlalte celule și punerea în funcțiune a instalațiilor. Odată cu finalizarea acestui proiect, executivul județean vrea să acceseze și alte programe de finanțare pentru investiții de eficientizare și dezvoltare a gestionării deșeurilor în Maramureș.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Compania Națională de Investiții poate demara investiția pentru un nou stadion de tip I la Timișoara

Articolul următor

Continental marchează 15 ani de activitate în Iași cu noi investiții de 8 milioane de euro

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share