Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ULBS câștigă un proiect de 6,6 milioane de lei destinat cercetării de excelență

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) se numără printre instituțiile românești de cercetare care vor primi finanțare în cadrul competiției pe care Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării o organizează o dată la trei ani – „Proiecte de Finanțare a Excelenței în Cercetare, Dezvoltare, Inovare” (PFE-CDI).

​În cadrul competiției 2021, dintre cele 47 de instituții românești de cercetare înscrise în competiție, 29 sunt INCD-uri și doar 18 universități. ULBS a obținut 93,17 puncte pentru proiectul „Dezvoltarea de tehnologii noi și emergente în contextul stimulării cercetării de excelență în ULBS” (acronim: TEHNE; director de proiect: prof. univ. dr. Sorin Radu) și a câștigat astfel o finanțare în valoare de 6.634.000 lei.

​Prin punctajul obținut, ULBS s-a clasat pe locul 10 în clasamentul global al competiției și pe locul 7 în clasamentul universităților. E de menționat că proiectul ULBS a concurat, alături de Universitatea Politehnică din București, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iași, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași ș.a., în cea mai competitivă dintre secțiunile competiției (domeniul „Tehnologii noi și emergente”), unde toate proiectele instituțiilor participante au obținut peste 90 de puncte din 100, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

​Proiectul TEHNE cuprinde patru proiecte componente, corespunzătoare principalelor domenii de cercetare din cadrul ULBS (științe fizice și inginerești, științe ale vieții, științe sociale, științe umaniste și arte), și își propune să dezvolte la nivel instituțional cercetarea de excelență prin angajarea de tineri cercetători, acordarea de burse postdoctorale, organizarea de mobilități și investiții în infrastructura de cercetare.

​„Câștigarea acestui proiect ne confirmă că eforturile pe care comunitatea noastră academică le-a făcut în ultima vreme își arată roadele și că direcția de dezvoltare pe care o urmăm este una benefică. Doresc cu acest prilej să le mulțumesc tuturor colegilor mei implicați în activitatea de cercetare, întrucât câștigarea acestui proiect este în primul rând meritul lor!”, a spus rectorul Sorin Radu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Statul finanțează construirea de stații de reîncărcare pentru mașini electrice

Articolul următor

Ce va avea de rezolvat noul antrenor al lui Manchester United 

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share