Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Licitație pentru modernizarea primelor două loturi de pe traseul căii ferate Cluj – Oradea

Este vorba despre Cluj Napoca – Aghireș și Aghireș – Poieni, a căror lucări de modernizare au fost lansate în licitație pe SEAP.

Informația i-a fost oferită vineri, 10 decembrie 2021, primaului Clujului, Emil Boc, de către directorul general al CFR SA, Ioan Pintea, în cadrul unei mese rotunde dedicată situației căii ferate din România, organizată de site-ul dcnnews.ro.

În cadrul aceleiași dezbateri, Emil Boc a anunțat proiectul trenului metropolitan dintre Huedin și Dej, menit să ducă la creșterea mobilității în zona Clujului. Asta în condițiile în care prețul terenurilor pe metru pătrat în Cluj Napoca a crescut foarte mult.

Proiectul de modernizare și electrificare a căii ferate Cluj Napoca – Episcopia Bihor s-a aflat în dezbatare publică pe site-ul Ministerului Transporturilor în perioada 18 – 29 noiembrie 2021.

Potrivit proiectului de act normativ, valoarea propusă de Ministerul Transporturilor pentru această investiție este de 9,49 de miliarde de lei, banii urmând să provină din fonduri europene și de la bugetul de stat. Durata realizării investiției este de patru ani. Tronsonul de cale ferată propus a se moderniza are lungimea totală de 166,216 km. Obiectivul investiției îl constituie electrificarea şi modernizarea liniei de cale ferată Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor şi presupune realizarea unei infrastructuri ce va permite viteze maxime cuprinse între 100 km/h şi 160 km/h.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Drumul dintre stațiunile Băișoara și Buscat va fi refăcut

Articolul următor

O investiție a companiei HAI Extrusion deviază traseul Drumului expres Oradea – Arad

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share