Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Consiliul Județean Timiș plătește Primăriei Timișoara jumătate de milion de euro pentru clădirile de la Aerodromul Utilitar

Primăria Timișoara va primi 2,6 milioane de lei, bani de la Consiliul Județean Timiș pentru plata clădirilor aferente activității Aeroportului Utilitar Cioca. Acolo, de ani buni de zile funcționa o situație cel puțin ciudată, dar sigur distructivă pentru patrimoniul existent: terenul era al CJT, clădirile ale Primăriei.

Consilierii locali timișoreni vor aproba în viitoarea ședință de plen cedarea clădirilor existente la Cioca, acestea urmând să fie achiziționate de deținătorul terenului, CJ Timiș. La schimb, administrația județeană va plăti primăriei suma de 2,597 milioane de lei.

”Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 414 din data 23.11.2021 s-a aprobat trecerea imobilelor construcții, aferente aerodromului Cioca, situate în Timișoara, Calea Torontalului km.3, înscrise în Cartea Funciară nr. 447336 din domeniul public în domeniul privat al Municipiului Timișoara, urmând ca ulterior, prin acest proiect de hotărâre să propunem spre aprobare trecerea imobilelor construcții, aferente aerodromului Cioca din patrimoniul privat al Municipiului Timișoara în patrimoniul privat al Județului Timiș cu plata contravalorii bunurilor aferente valorii de inventar actualizate”, se spune în proiectul de hotărâre.

Având în vedere disputa permanentă dintre consiliul local și administrația județeană, din cauza situației patrimoniului ”dual”, calitatea clădirilor a scăzut în ultimii ani.

”În următorul plen de Consiliu Local, pe ordinea de zi se va afla și proiectul HCL de trecere a construcțiilor aferente aerodromului Cioca, situate în Timișoara, Calea Torontalului km 3, din patrimoniul privat al Municipiului Timișoara în patrimoniul privat al Județului Timiș. Pentru acest transfer, Municipiul Timișoara va încasa aproximativ 2,6 milioane de lei, reprezentând contravaloarea bunurilor aferente valorii de inventar actualizate. Este un pas important pentru reglementarea situației juridice și pentru rezolvarea unei situații care trenează de ani de zile. Aerodromul Cioca există în perimetrul actual de 85 de ani. Prin amânările succesive de rezolvare s-a ajuns la degradarea clădirilor, iar aerodromul a ajuns într-o stare deplorabilă. Acum există un proiect la Consiliul Judeţean Timiş care va pune în valoare locația în folosul cetățenilor”, spune viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Produsele culinare autentice bănățene vor fi promovate în 16 restaurante din Timiș

Articolul următor

TRANSAVIA continuă demersul de transparență și publică cel de-al doilea Raport de Sustenabilitate, Grijă și Reziliență, de la bob la furculiță

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) a anunțat prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.
Citeste mai mult

TIFF atrage turiștii străini în Ardeal

70% dintre participații care nu sunt din Cluj vizitează orașul pentru TIFF, potrivit unui studiu al Universității Babeș-Bolyai…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share