Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Produsele culinare autentice bănățene vor fi promovate în 16 restaurante din Timiș

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș și Asociația Patronală Horetim, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș au pus la cale Proiectul de promovare a bucătăriei culinare bănățene ”Gustă diversitatea în grai bănățean”. Acum un număr de 16 restaurante din județul Timiș sunt incluse pe un traseu semnalizat al gastronomiei bănățene!

Proiectul a cuprins mai multe etape, printre acestea numărându-se introducerea rețetelor tradiționale din Banat în meniurile restaurantelor din Timișoara, crearea unei hărți a locațiilor cuprinse în proiect și marcarea acestora cu simboluri specifice ale proiectului, sintetizate într-un QR Code, realizarea de materiale de promovare, dar și editarea unui volum care cuprinde rețete tradiționale din Banatul de Câmpie, lucrare semnată de Mărioara Pisat.

Locațiile incluse în proiect sunt marcate încă de la intrare, iar clienții pot consulta meniul produselor tradiționale din restaurant prin intermediul unui QR Code realizat de APDT Timiș și pus la dispoziția fiecărei locații partenere.

De asemenea, info-centrele turistice din Timișoara și din județ, cât și Asociația Horetim au primit materialele de promovare pentru turiști, hărțile cu detalii privind restaurantele incluse în proiect și volumele de gastronomie bănățeană.

Proiectul a demarat în vara acestui an având dublul scop de a dezvolta oferta de servicii destinate turiștilor care ajung în destinația noastră prin promovarea patrimoniului gastronomic local, dar și de a sprijini industria ospitalității în această perioadă marcată de pandemia de COVID.

De la demararea proiectului s-au alăturat demersului 16 restaurante din întregul județ – Timișoara, Lugoj și Altringen, iar lista celor care doresc să introducă în meniurile lor produse tradiționale din Banat rămâne deschisă și ea poate fi accesată oricând, din întreaga lume, pe aplicația digitală Discover Timiș sub denumirea Gustă diversitatea.

Total
3
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Ecole hôtelière de Lausanne discută deschiderea unei academii HoReCa la Buziaș

Articolul următor

Consiliul Județean Timiș plătește Primăriei Timișoara jumătate de milion de euro pentru clădirile de la Aerodromul Utilitar

Citește și:
Citeste mai mult

Tunisia, o nouă șansă

Dacă vă întreb de Tunisia, o să vă aduceți aminte de anii de prosperitate de acum 10 ani,…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
3
Share