Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ecole hôtelière de Lausanne discută deschiderea unei academii HoReCa la Buziaș

Reprezentanții Ecole hôtelière de Lausanne s-au aflat în aceste zile la Timișoara, unde au discutat cu reprezentanții Consiliului Județean Timiș și cu primarul orașului Buziașul în vederea deschiderii aici a unei academii în domeniul HoReCa, dar și a unui centru de practică în acest domeniu, în orașul timișean. Localitatea a fost aleasă pentru tradiția sa în domeniul turistic și balnear.

”Am putea avea în județul Timiș o academie a excelenței în serviciile HoReCa, precum și un centru de practică în domeniul ospitalității, sub licența prestigioasei Ecole hôtelière de Lausanne”, au anunțat reprezentanții Consiliului Județean Timiș, Reprezentanții Grupului educațional elvețian Winsedswiss” au discutat subiectul cu autoritățile județene și cu primarul Buziașului, Sorin Munteanu.

Orașul Buziaș a fost identificat ca o posibilă locație a noului obiectiv, stațiunea fiind recunoscută ca un centru balnear de tradiție, cu un potențial turistic care poate fi și mai mult valorificat. Au fost identificate, pe de o parte, modalitățile prin care Consiliul Județean poate sprijini procesul de școlarizare, în timp ce, în paralel, reprezentanții grupului educațional urmează să găsească, la rândul lor, surse de finanțare din rândul partenerilor. Spațiul necesar rămâne în atribuția orașului Buziaș, care va identifica o posibilă locație.

Totodată, dinspre Consiliul Județean a fost reiterată propunerea de accesare în comun a unor fonduri europene care să contribuie la dezvoltarea turismului timișean.

Deschiderea unei academii în domeniul ospitalității sub licența prestigioasei Ecole hôtelière de Lausanne va dinamiza potențialul zonei, contribuind la dezvoltarea turismului local și regional.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ce nu ar trebui să schimbe Ralf Rangnick la Manchester United

Articolul următor

Produsele culinare autentice bănățene vor fi promovate în 16 restaurante din Timiș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share