Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ce nu ar trebui să schimbe Ralf Rangnick la Manchester United

Ralf Rangnick este noul antrenor al lui Manchester United. Germanul de 63 de ani a preluat echipa de pe Old Trafford până la finalul sezonului, urmând să continue încă cel puțin doi ani în rolul de consultant al clubului și cel mai probabil va avea un cuvânt important de spus atunci când va veni vorba de numirea noului antrenor pe termen lung.

Cu siguranță că germanul are multe de schimbat la echipa de pe Old Trafford. Faptul că diavolii au, conform SportingBet.ro, o cotă de peste 100 de a câștiga campionatul arată regresul semnificativ al clubului. Cu toate acestea, există și elemente bune în Manchester care ar trebui să rămână neschimbate și pe baza cărora să se construiască o nouă eră pentru club.

 

Ce ar trebui să rămână la fel la Manchester United sub conducerea lui Ralf Rangnick?

 

  1. Relația antrenorului cu fanii echipei

Ole Gunnar Solskjaer este o legendă a clubului, iar felul în care a gestionat ceea ce era deja o relație excelentă a fost de manual. Norvegianul a știut cum să aibă fanii aproape întotdeauna și chiar și atunci când rezultatele echipei au lăsat de dorit, fanii de pe Old Trafford nu i-au cerut niciodată demisia și au fost alături de echipă în permanență. O astfel de apropiere între manager și fani oferă o liniște extrem de necesară antrenorului și îi va motiva și pe jucători să dea totul pe teren pentru echipă. Lui Ole i-a fost ușor pentru că era deja cunoscut de toată lumea, însă Rangnick nu are nicio legătură anterioară cu clubul. Tocmai de aceea va trebui să se asigure că va avea fanii alături și să încerce să aibă o comunicare bună și deschisă cu aceștia. Nu ar strica aici nici un mesaj de susținere din partea lui Solskjaer pentru german.

 

       2.Spiritul de luptă al echipei de pe teren

Manchester United era poreclită “Comeback Kings” pe vremea marelui Sir Alex Ferguson iar această mentalitate de a nu renunța niciodată a revenit pe teren odată cu sosirea lui Ole Gunnar Solskjaer. Pentru cei interesați de pariuri live, un pariu bun era întotdeauna pe o victorie a diavolilor după ce erau conduși, mai ales în deplasare. Rangnick ar face bine să mențină această mentalitate și să construiască pe baza ei o unitate de grup impenetrabilă care să ajute echipa pe termen lung, dar și în acest sezon. 

 

       3.Promovarea tinerilor din propria academie

Manchester United are o tradiție incontenstabilă în Premier League când vine vorba de promovarea jucătorilor tineri. Este singurul club din prima ligă engleză care a avut un membru al academiei în lot în ultimii 30 de ani, iar Solskjaer a avut grijă ca această tradiție să fie luată în serios și în mandatul său, punându-și baza în nume precum Scott McTominay, Mason Greenwood, Marcus Rashford, Brandon Williams și transferând pentru echipa de tineret nume importante precum Amad Diallo sau Facundo Pellistri. Ralf Rangnick trebuie să continue această tradiție.

 

Așadar, germanul nu va avea deloc o misiune ușoară pe Old Trafford, dar există câteva elemente pe care nu va fi nevoit să le schimbe și s-ar putea folosi de ele pentru a pune bazele unei noi etape din istoria clubului.

 

sursă foto: pixabay.com

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Oradea, reabilitat cu bani de la stat

Articolul următor

Ecole hôtelière de Lausanne discută deschiderea unei academii HoReCa la Buziaș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share