Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cluj IT Cluster: companiile românești pot cuceri noi piețe globale

Antreprenorii clujeni din domeniul tehnologiei informații și-au propus să intre pe noi piețe externe

Firmele autohtone din acest domeniu trebuie să atace piața globală, nu doar cele din Europa și SUA, să promoveze inovația și dezvoltarea de produse de nișă și să își pună la punct mecanisme de a atrage talentele, susține Daniel Homorodean, vicepreședintele Cluj IT Cluster (CITC).

El spune că pentru ca România să își atingă cu adevărat potențialul este necesară o atenție sporită internaționalizării și expansiunii pe piețele globale, conform Capital. „Internaționalizarea este necesară, oportună și posibilă. Ceea ce am reușit în ultima perioadă și ceea ce percepem deja este că putem să stăm cu fruntea sus pe plan mondial“.

Industriei IT românești încă îi lipsește capacitatea de a crea produse competitive la nivel internațional, iar nivelul de cunoștințe și expertiză în domeniul managementului de produs și al dezvoltării internaționale de business sunt reduse, spune oficialul CITC.

Printre măsurile propuse de acesta se numără o strategie coerentă de internaționalizare a industriei IT autohtone din partea statului; o structură oficială de parteneriate public-privat, care să susțină și să îndrume companiile de IT românești să acceseze piețe străine; branduirea industriei IT românești și nișarea ei pe domenii de specialitate căutate în lume (cyber security, fintech, tehnologie medicală).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Pensiune din Cluj, independentă energetic

Articolul următor

Gedeon Richter, 120 de ani în slujba sănătății pacienților

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share