Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Se profilează o nouă platformă industrială la Șimleu

Edilii din Jibou și Șimleu au cerut sprijin autorităților județene și naționale pentru dezvoltarea orașelor

Administrația locală din Șimleu Silvaniei a solicitat sprijinul forului județean pentru amenajarea unei platforme industriale în orașul de sub Măgura.

Edilii din Jibou, Dan Ghiurco, și Șimleu Silvaniei, Cristian Lazăr, au avut o întrevedere cu președintele Consiliului Județean, Dinu Iancu-Sălăjanu, pentru a concretiza proiecte care pot asigura dezvoltarea durabilă a comunităților.

Întâlnirile de lucru au avut ca scop identificarea de noi oportunități de colaborare între administrația județeană și administrațiile celor două orașe, Jiboul mizând pe dezvoltarea infrastructurii rutiere și sociale, iar Șimleul, pe atragerea de investitori pe platforma care va fi amenajată.

În acest oraș există o platformă industrială, în localitatea Cehei, care grupa fabrică de mobilă, fabrică de materiale izolatoare, filatură de bumbac, cu câteva mii de angajați, însă acestea și-au redus mult activitatea după Revoluție ori s-au închis.

În Șimleu se va derula un proiect de îngropare a cablurilor electrice și de înlocuirea stâlpilor de beton, care prezintă deteriorări și pot crea probleme de siguranță. Alte proiecte, pentru care se așteaptă sprijin financiar de la Ministerul Dezvoltării, sunt extinderea rețelelor de apă și canalizare, reabilitarea drumurilor, infrastructura în educație, sport și sănătate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aeroportul clujean și-a scos la licitație spațiile comerciale și publicitare

Articolul următor

Localitatea Ghelința din Covasna a primit titlul de ”Oraș durabil 2021” din partea Ambasadei Franței

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share