Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sports Festival revine după trei ani

Cele două ediții ale evenimentului de pe platforma sportivă a Clujului au adunat zeci de mii de participanți | Foto: Dan Tăuțan

Unicul festival dedicat sportului din România, din zona Sala Polivalentă – Cluj Arena, va fi organizat din nou, în vară, după trei ani de întrerupere cauzată de pandemie. Principalii protagoniști sunt Halep, Tecău, Hagi, Mutu, Totti și Pirlo.

Cea de-a treia ediție va avea loc în 9-12 iunie 2022; deși inițial era programată în iunie 2020, a fost amânată de două ori după măsurile de restricție pentru evenimentele sportive. Horia Tecău și Simona Halep vor juca un meci demonstrativ de tenis alături de invitații lor. Evenimentul din 10 iunie marchează retragerea din cariera sportivă a câștigătorului de Grand Slam la proba de dublu.

Adrian Mutu, golgheterul all-time al naționalei de fotbal, își va sărbători cariera la meciul de retragere din 11 iunie, de pe Cluj Arena. Au fost invitate legende din lumea fotbalului, precum Francesco Totti, Andrea Pirlo, Gheorghe Hagi. Biletele pentru cele două meciuri demonstrative care au fost deja vândute și voucherele oferite în locul lor vor rămâne valabile pentru 2022. În primăvară se pun în vânzare locurile rămase.

“Cu două turnee WTA 250 organizate în 2021, ne-am consolidat misiunea de a crește industria sportivă din România. Am investit mult suflet în crearea acestui eveniment și sperăm să ne revedem cu bine la festival și să avem contextul necesar pentru a face cât mai multe dintre activitățile sportive gândite pentru publicul larg”, a spus Mirel Alexa, director executiv Sports Festival.

Festivalul de la Cluj va grupa 30 de sporturi, alături de demonstrații și competiții sportive: de la întrecerea titanilor, la alergare sau acrobații cu motocicleta, iar dezbaterile la Sports Talks, campionii vor veni să își împărtășească poveștile de viață. Primele două ediții au avut loc în 2018 și 2019.

Organizatorii festivalului au realizat două turnee de tenis feminin WTA în acest an, private de prezența publicului ca urmare a introducerii de restricții anti-Covid. La turneul Transylvania Open, cu un buget de 1 milion de euro, biletele erau vândute deja aproape integral. Printre numele mari s-au numărat Halep, Răducanu, Kontaveit, iar Muguruza, Mertens sau Badosa și-au anunțat retragerea în ultimul moment.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Topul județelor din Transilvania și Banat cu cei mai mulți fermieri și cele mai mari subvenții în 2021

Articolul următor

Transferoviar a introdus automotoare Bombardier pe ruta Cluj-Napoca - Aghireș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share