Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Strabag lucrează la proiectul drumului de legătură dintre Centura Oradiei și A3

Se lucrează la proiectul tehnic pentru noul drum care va face legătura între Centura Oradiei (girație Calea Sântandrei) cu Autostrada A3 Transilvania (Biharia). Compania Strabag desfășoară activități preliminare care constau în efectuarea studiilor/sondajelor geotehnice, realizarea investigațiilor arheologice (diagnostic/cercetare) și a deminării (descărcării de muniții), precum și efectuarea măsurătorilor batimetrice în zonele acoperite de apă. De asemenea, se au în vedere măsurători topografice (identificare sistem de borne de referință, realizare sistem topografic) și realizarea proiectului tehnic și a detaliilor de execuție, toate fiind în curs de desfășurare.

Este un proiect important de infrastructură care va aduce plusvaloare atât orașului, cât și județului Bihor. Odată realizat acest drum de legătură vom avea asigurată conexiunea cu exteriorul și ne putem gândi la dezvoltarea zonei noastre atât economic, cât și turistic. De regulă, prin consolidarea acestor căi de legătură se contribuie masiv la creșterea mobilității și a siguranței rutiere și se scurtează timpii de călătorie, un aspect pe care ni-l dorim cu toții”, a precizat primarul Florin Birta.

Odată finalizate activitățile menționate mai sus, se va organiza șantierul propriu-zis, lucrările urmând să înceapă în primăvara anului viitor. Contractul de proiectare și execuție „Legătura Centura Oradea (Girație Calea Sîntandrei) – Autostrada A3 (Biharia)” a fost semnat între CNAIR și STRABAG SRL în 21 iulie 2021. Durata acestuia este de 30 luni, din care 6 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție a lucrărilor. Proiectul prevede un drum de legătură cu o lungime de 18,96 km, 12 poduri noi și pasaje (inclusiv peste Crișul Repede și peste șoseaua Borșului), dar și 3 noduri rutiere. Acesta urmează să facă legătura dintre Centură și autostradă, din zona sensului giratoriu cu Calea Sântandrei spre Sântandrei – Borș – Biharia. Valoarea contractului este de 545.910.100,02 lei plus TVA.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Alukönigstahl, realizarile anului 2021

Articolul următor

Solaris a început livrările celor 25 de troleibuze noi la Brașov

Citește și:
Citeste mai mult

ATP Group a luat avânt!

În 2019 ATP Group prezenta pentru prima dată noua sa divizie ATP Trucks,  producătorul de autovehicule de transport…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share