Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Autostrada Sălaj – Bihor poate fi gata în 2023

Turcii de la Nurol au executat 8% din autostradă în patru luni | Foto API

Tronsonul de autostradă dintre localitățile Nușfalău (județul Sălaj) și Suplacu de Barcău (Bihor) poate fi terminat până în primăvara anului 2023, apreciază experții Asociației Pro Infrastructură (API).

Aceștia au filmat din dronă tronsonul. Contractul pentru cei 13 km a fost semnat în 30 septembrie 2020 cu turcii de la Nurol (Turcia), cu ordin de începere în 1 februarie 2021, având prevăzute șase luni proiectarea și 18 luni execuția. Proiectul tehnic a fost aprobat în august 2021.

“Pentru patru luni de muncă, din care două practic nu s-a lucrat din cauza vremii, constructorul nu stă rău în teren, ajungând la un stadiu fizic de 8%. Din păcate, lunile de iarnă nu vor aduce un progres semnificativ. Tronsonul este unul banal, fără structuri impresionante, cu un relief ca-n palmă – o excepție de la regula dealurilor transilvănene notorii pentru alunecările lor masive.

Aici antreprenorul general nu are decât câteva pasaje și poduri de făcut, un nod rutier și un spațiu de servicii. În mod normal, cu o mobilizare decentă din primăvară, menținută tot anul viitor, vom putea circula între Nușfalău și Suplacu din primăvara anului 2023.

Loturile blestemate până la Biharia (Oradea): Suplacu – Chiribiș este în faza contestațiilor după ce Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a desemnat câștigătorul (Erbașu), iar Chiribiș – Biharia este complet blocat și aproape de a treia reziliere”, conform API.

Proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş), parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract încheiat cu compania americană Bechtel, ce trebuia executat până în 2012. A3 a fost împărțită inițial de autoritățile române în două proiecte, București – Brașov și Brașov – Cluj-Napoca – Borș, lungimea sa fiind de 584 km.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Parc științific și tehnologic în Campusul Universitar Integrat Oradea

Articolul următor

mindit.io, dezvoltator local de software, estimează o cifră de afaceri de 45 mil. RON în 2021, în creștere cu 40% față de 2020

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share