Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parc științific și tehnologic în Campusul Universitar Integrat Oradea

Universitatea Oradea va avea un parc științific și tehnologic. Comisia Municipală de Urbanism și Amenajare a Teritoriului (CMUAT) și-a dat acordul pentru proiectul Consiliului Județean Bihor „Parc științific și tehnologic Bihor”, situat pe str. Ceyrat nr. 4.

Această funcțiune de „parc științific și tehnologic” a fost inclusă în Masterplanul Campusului Universitar Integrat Oradea, aprobat prin HCL nr. 605/2018. De menționat că proiectul a mai primit avizul arhitectului-şef în 2018, dar la faza de Studiu de Fezabilitate.

Proiectul constă în construirea unei clădiri cu regim de înălțime P + 2E. La nivelul parterului se va amenaja o zonă de cercetare și prototipare care va cuprinde trei laboratoare de prototipare dotate cu aparatură de performanță, laborator de cercetare materiale avansate, laborator cercetare inteligență artificială, sală de conferințe cu o capacitate de 300 persoane, recepție, foaier/zonă expozițională, cafenea, sala de mese, anexe sanitare, spații tehnice și depozitări.

La nivelul etajului I se propune amenajarea a 15 laboratoare Open Lab, trei laboratoare Makers Eco – System, sala de mese, sala de ședințe, anexe sanitare, precum și spații administrative. La nivelul etajului II, proiectul prevede amenajarea a 15 laboratoare de inovare, patru laboratoare Makers Eco – System, sala de mese, sala de ședințe, anexe sanitare, precum și spații administrative. În cadrul ședinței CMUAT s-a prezentat noua variantă volumetrică și fațadele obiectivului, proiectul primind avizul arhitectului-şef.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Service-ul Dacia de pe Calea Dorobanților devine ansamblu rezidențial

Articolul următor

Autostrada Sălaj – Bihor poate fi gata în 2023

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share