Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Acord aprobat pentru “Autostrada Nordului”, pe relația Cluj – Bistrița

Viitorul drum expres Cluj-Napoca – Dej urmează să se conecteze cu cel dintre Satu Mare și Suceava

Plenul reunit al forului administrativ județean a parafat încheierea unui acord de colaborare având ca obiect asigurarea colaborării între părți pentru realizarea Drumului Expres Cluj – Dej – Bistrița.

Parteneriatul este realizat între Consiliile Județean (CJ) Cluj și Bistrița-Năsăud, municipiul Bistrița și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Cele patru autorități publice își exprimă intenția de colaborare în vederea susţinerii procesului de selecţie a modului de definire și conectare a aliniamentelor drumurilor expres Cluj-Napoca – Dej și Dej – Bistrița.

„Vom acorda tot sprijinul necesar derulării acestui proiect de o importanță strategică atât pentru Cluj și Bistrița-Năsăud, cât și pentru întreaga regiune. Noua arteră va contribui esențial la dezvoltarea întregii regiuni și va asigura un plus de siguranță și confort prin decongestionarea traficului, extrem de aglomerat, de pe drumul european” – Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

“Parteneriatul va oferi posibilitatea identificării și rezolvării constrângerilor de ordin juridic și administrativ care pot apărea și va oferi posibilitatea emiterii cu celeritate a avizelor și certificatelor de urbanism necesare. Prin intermediul acestuia, proiectanţii desemnați vor avea un acces mult mai facil la datele și informațiile deținute de instituțiile publice locale din aria proiectului”, conform autorităților clujene.

Drumul expres Cluj – Dej – Bistrița este format din două sectoare: drumul expres Dej – Bistrița, parte a aliniamentului “Autostrăzii Nordului” Vama Oar – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava, și sectorul independent de drum expres Cluj-Napoca – Dej.

CNAIR a informat că în prima etapă va fi realizată proiectarea, constând în întocmirea studiului de fezabilitate. În doua fază va fi implementat drumul expres, cu sprijinul celor două CJ și al municipalității bistrițene. Execuția propriu-zisă a investiției va fi reglementată printr-un nou acord de parteneriat, astfel încât finanțarea să poată fi realizată prin Programul Operațional Transport 2021-2027.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Clujul va avea din primăvară avion de Malta

Articolul următor

Fundația M&V Schmidt și “Die Johanniter” au adus “Camionul de Crăciun” în Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share