Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

TAROM preia zborurile Baia Mare – Londra

Compania națională a României va prelua cursele pentru care HiSky încă nu a primit încă autorizație | Foto: Tarom

Zborurile Baia Mare – Londra Stansted vor fi operate de către o aeronavă Tarom până la obținerea autorizației de zbor în Marea Britanie de către compania HiSky Europe.

Zborul companiei moldovene Londra – Baia Mare, programat în 22 decembrie, cu plecare din Aeroportul Stansted (Londra) la ora 09:45 (ora locală Marea Britanie) și aterizare la ora 14:15 (ora României) pe Aeroportul Internațional Maramureș (AIM) a fost operat de Tarom.

“Tarom are acceptul pentru operarea zborului din partea Civil Aviation Authority UK. Toate zborurile programate cu destinația Londra Stansted din Baia Mare vor fi operate cu o aeronavă Tarom până la obținerea autorizației necesare pentru a zbura în Marea Britanie de către HiSky Europe”, a precizat Ionuț Caraba, development director al AIM.

Între timp, HiSky a lansat oficial prima cursă către Milano (Italia) de pe Aeroportul Transilvania din Târgu-Mureș, dar și cel dintâi zbor spre Paris (Franța), ambele cu o frecvență de două ori pe săptămână. HiSky a anulat cele dintâi curse ale sale către Londra Stansted de la Baia Mare și Târgu-Mureș pentru că nu a obținut în timp util autorizația necesară pentru a zbura în Marea Britanie.

Operatorul aerian din Republica Moldova și-a anunțat, în toamnă, intenția de a demara pe pe AIM zboruri externe spre Milano, Londra și Paris, cu o frecvență de câte două zboruri pe săptămână. HiSky a fost singura companie înscrisă pentru schema de ajutor de stat aprobată de Comisia Europeană pentru AIM.

Aceasta urma să primească 800.000 de euro, din bugetul Maramureșului, pentru deschiderea celor trei noi zboruri, cu obligația de a le menține timp de un an. HiSky operează din Chișinău, Iași, Cluj, Satu Mare, Baia Mare, Târgu-Mureș.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

All VGP Offices With 100% Renewable Electricity

Articolul următor

Grupul BT a intermediat tranzacționarea primelor obligațiuni Teilor de la BVB

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share