Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Se profilează Centura de Nord a Clujului. Traficul greu dinspre Sălaj, redirecționat

Blocajele din Baciu devin tot mai frecvente din cauza numărului mare de autovehicule și a infrastructurii depășite | Foto: Info Trafic Jud. Cluj

Viitoarea variantă de ocolire prin partea de nord a municipiului Cluj-Napoca va scoate o parte a traficului dinspre Zalău spre Dej, susțin autoritățile județene.

Județul Cluj lucrează la o strategie de dezvoltare teritorială care presupune rezolvarea traficului pe partea de nord a orașului, printr-o centură în zona comunei Așchileu, conform Știri de Cluj.

“Este vorba despre realizarea unui drum de legătură, o minicentură între Drumul Județean 109 (comuna Așchileu) și Drumul Național 1F (dinspre Sălaj spre Cluj), la Topa Mică. Este o variantă de ocolire a municipiului Cluj-Napoca prin partea de nord. Noi tot vorbim de partea de sud, dar mai este și acea parte care nu are o centură”, a precizat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Din Așchileu, centura va merge pe DJ 109 și va face legătura cu DN 1C, fiind astfel scos o parte din traficul care care vine dinspre Sălaj și vrea să ajungă spre Dej.

După ce va fi finalizată Autostrada Transilvania, această minicentură va putea juca un rol important pentru a scoate traficul din Cluj-Napoca, pe partea de nord. Acum cei care vin de la Sălaj și vor să iasă spre Apahida trebuie să treacă prin Baciu – str. Maramureșului – Bd. Muncii – Apahida.

La anumite ore, traficul pe zona de nord este infernal. Centura de Nord este inclusă în Strategia de Dezvoltare Teritorială a Județului ca un obiectiv realizabil până în 2030.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ELIS PAVAJE a început construcţia unei noi fabrici de prefabricate din beton

Articolul următor

Fostul Hotel și Băile Rimanoczy – Cafeneaua Royal din Oradea vor fi reabilitate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share