Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiect de tren rapid între Cluj-Napoca și Câmpia Turzii

Photo of a Fast train in motion and blue sky

Un proiect nou de infrastructură feroviară a fost inclus în strategia de dezvoltare teritorială a județului Cluj până în anul 2030.

Două microregiuni, Turda – Câmpia Turzii și Gherla – Dej, au fost cuprinse în strategia de dezvoltare a județului, a precizat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, conform Media 9. „În Planul de Amenajare Teritorială a Județului Cluj (PATJC) se vorbește despre elaborarea unui studiu pentru celelalte orașe din județ care să creeze în jurul lor o microregiune de dezvoltare.

Este vorba de Turda – Câmpia Turzii și de comunele arondate, zona aceasta poate fi un alt pol de dezvoltare foarte aproape de Cluj-Napoca. Legătura se va face cu ce avem acum, pe drumul național, cu viitoarea centură de sud, dar și cu un tren rapid care să lege microregiunea de Cluj-Napoca. O altă zonă va fi Gherla-Dej și comunele arondate, care va fi, la fel, o microregiune de dezvoltare aproape de Cluj”.

Oficialul clujean a declarat că este nevoie de crearea acestor microregiuni de dezvoltare pentru a evita un decalaj între Cluj-Napoca și celelalte municipii din județ. PATJC se află acum în faza de dezbatere publică, la Agenția de Protecție a Mediului Cluj.

Total
8
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bilanț pentru ghiseul.ro în 2021: Peste 1 miliard de lei colectați prin intermediul a peste 2,6 milioane de tranzacții

Articolul următor

Investiție de 45 de milioane de lei pentru două creșe și o sală de sport în Bihor

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
8
Share