Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investiție de 45 de milioane de lei pentru două creșe și o sală de sport în Bihor

Ministrul Dezvoltării, bihoreanul Cseke Attila, nu a uitat de unde a plecat. Ministerul pe care îl conduce va construi două creșe noi, moderne, la Oradea și o sală de sport cu o tribună de 180 de locuri la Cefa.

„Cele trei investiții au primit o finanțare totală în valoare de peste 45 de milioane de lei”, anunță ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Potrivit acestuia, cele două creșe de la Oradea vor avea dormitoare și săli de joacă, spațiu pentru luat masa, bucătărie, biberonerie, spălătorie, călcătorie și cabinet medical. De asemenea, acestea vor avea spațiu amplu de joacă în aer liber, iar clădirile vor fi prietenoase cu mediul și eficiente din punct de vedere energetic.

Imobilele vor funcționa cu energie produsă din surse regenerabile prin panourile fotovoltaice amplasate pe acoperiș.

„Sprijinim familiile din Oradea și tinerele mame în momentul întoarcerii pe piața forței de muncă. Copiii se vor putea juca în siguranță, în condiții moderne. Ministerul Dezvoltării, prin programul de construire de creșe demarat în anul 2021, asigură finanțarea necesară pentru ambele creșe, astfel încât primăria nu trebuie să aloce, din bugetul local, vreo contribuție proprie”, a precizat Cseke Attila.

O creșă mare, pentru 110 copii, va fi construită pe str. Ion Irimescu, iar în acest moment proiectul se află în procedură de achiziție publică. O altă creșă, pentru 40 de copii, urmează să fie construită pe strada Aluminei.

Pentru cea de-a doua investiție au fost aprobați indicatorii tehnico-economici și urmează a fi demarată procedura de achiziție publică în perioada următoare.

Ministerul Dezvoltării a alocat peste 34 milioane de lei în total pentru cele două investiții.

În ceea ce privește sala de sport de la Cefa, aceasta va fi dotată cu o gradenă de 180 de locuri și va avea marcaje și dotări specifice pentru multiple sporturi precum handbal, baschet, tenis sau volei. Atât elevii cât și profesorii sau arbitrii vor avea la dispoziție vestiare moderne, prevăzute cu grupuri sanitare și dușuri, iar pentru siguranța tuturor utilizatorilor este prevăzut și un spațiu pentru cabinetul de prim ajutor.

Investiția, care a primit de la Ministerul Dezvoltării o finanțare în valoare de 11 milioane de lei, va fi utilizată în scop didactic, dar va putea fi folosită și de restul comunității la sfârșit de săptămână sau în perioada vacanțelor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiect de tren rapid între Cluj-Napoca și Câmpia Turzii

Articolul următor

Cea mai veche carte din Arad poate fi văzută în holul Consiliului Județean

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share